Ciasto kokosowe z masą ananasową

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wiórki kokosowe  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Ananas w zalewie  g  x   kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Polewa czekoladowa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto kokosowe
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto kokosowe
  1. 1. Myjemy skorupki jaj, po czym oddzielamy białka od żółtek.
  2. 2. Białka z cukrem pudrem ubijamy na pianę.
  3. 3. Do ubitych białek dodajemy żółtka, mąkę i wiórki kokosowe. Całość dokładnie mieszamy.
  4. 4. Ciasto dzielimy na 2 części.
  5. 5. Każdą z części ciasta pieczemy oddzielnie, w formach o tym samym rozmiarze. Pieczemy w temperaturze 190°C przez 15 minut.
Masa ananasowa
Składniki potrzebne do wykonania Masa ananasowa
Budyń śmietankowy/Budyń śmietankowy w proszku - 1.5 opakowań
Cukier - 6 łyżek stołowych
  1. 1. Do cukru dodajemy połowę mleka, gotujemy.
  2. 2. Drugą połowę mleka łączymy z budyniem i wlewamy do wrzącego mleka z cukrem. Składniki trzymamy na ogniu jeszcze przez chwilę, a następnie studzimy.
  3. 3. Dodajemy masła i starannie ucieramy.
  4. 4. Na koniec wrzucamy kostki ananasa.
Dodatki
Składniki potrzebne do wykonania Dodatki
  1. 1. Przygotowujemy czekoladową polewę do ciasta.
Ciasto kokosowe z masą ananasową
  1. 1. Przygotowujemy ciasto kokosowe i krem.
  2. 2. Przekładamy kremem oba placki.
  3. 3. Boki i wierzch ozdabiamy polewą czekoladową i kawałkami ananasa.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.539