Ciasto kokosowe z masą ananasową

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wiórki kokosowe  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Ananas w zalewie  g  x   kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Polewa czekoladowa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto kokosowe
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto kokosowe
  1. 1. Myjemy skorupki jaj, po czym oddzielamy białka od żółtek.
  2. 2. Białka z cukrem pudrem ubijamy na pianę.
  3. 3. Do ubitych białek dodajemy żółtka, mąkę i wiórki kokosowe. Całość dokładnie mieszamy.
  4. 4. Ciasto dzielimy na 2 części.
  5. 5. Każdą z części ciasta pieczemy oddzielnie, w formach o tym samym rozmiarze. Pieczemy w temperaturze 190°C przez 15 minut.
Masa ananasowa
Składniki potrzebne do wykonania Masa ananasowa
Budyń śmietankowy/Budyń śmietankowy w proszku - 1.5 opakowań
Cukier - 6 łyżek stołowych
  1. 1. Do cukru dodajemy połowę mleka, gotujemy.
  2. 2. Drugą połowę mleka łączymy z budyniem i wlewamy do wrzącego mleka z cukrem. Składniki trzymamy na ogniu jeszcze przez chwilę, a następnie studzimy.
  3. 3. Dodajemy masła i starannie ucieramy.
  4. 4. Na koniec wrzucamy kostki ananasa.
Dodatki
Składniki potrzebne do wykonania Dodatki
  1. 1. Przygotowujemy czekoladową polewę do ciasta.
Ciasto kokosowe z masą ananasową
  1. 1. Przygotowujemy ciasto kokosowe i krem.
  2. 2. Przekładamy kremem oba placki.
  3. 3. Boki i wierzch ozdabiamy polewą czekoladową i kawałkami ananasa.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.728