Kolorowe ciasto z galaretką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Woda - 3 łyżki stołowe
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Marmolada z owoców mieszanych  g  x   kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal = 0 kcal
Galaretka owocowa  g  x   kcal =  kcal
Wiórki kokosowe  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kruche ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Kruche ciasto
  1. 1. Łączymy obie mąki, kakao, żółtka, cukier, margarynę i proszek do pieczenia.
  2. 2. Zagniatamy ciasto.
Ciasto kokosowe
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto kokosowe
  1. 1. Z białek i cukru bijemy pianę.
  2. 2. Dodajemy mąkę, mąkę ziemniaczaną, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia.
  3. 3. Całość dokładnie mieszamy.
Krem
Składniki potrzebne do wykonania Krem
  1. 1. Gotujemy mleko.
  2. 2. Dodajemy do mleka cukier i cukier waniliowy.
  3. 3. Mąkę ziemniaczaną i pszenną rozcieramy z niewielką ilością mleka.
  4. 4. Dodajemy do gotującego się mleka z cukrem, a następnie studzimy.
  5. 5. Stopniowo, po łyżce, dodajemy roztarte masło.
  6. 6. Całość dokładnie mieszamy.
Polewa
Składniki potrzebne do wykonania Polewa
Woda - 3 łyżki stołowe
  1. 1. Do rozpuszczonego masła dodajemy rozpuszczone w wodzie kakao i cukier.
  2. 2. Mieszamy i zagotowujemy.
  3. 3. Na koniec studzimy polewę.
Dodatki
Składniki potrzebne do wykonania Dodatki
  1. 1. Przygotowaną wcześniej i stężałą galaretkę kroimy w drobne kwadraciki.
Kolorowe ciasto z galaretką
  1. 1. Przekładamy kruche ciasto na natłuszczoną blachę i smarujemy marmoladą.
  2. 2. Na warstwę z marmolady układamy ciasto kokosowe. Pieczemy przez 40-50 minut, w temperaturze około 200°C.
  3. 3. Na upieczone ciasto przekładamy krem i posypujemy kostkami z galaretki.
  4. 4. Całość dekorujemy polewą.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.629