Kolorowe ciasto z galaretką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Woda - 3 łyżki stołowe
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Marmolada z owoców mieszanych  g  x   kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal = 0 kcal
Galaretka owocowa  g  x   kcal =  kcal
Wiórki kokosowe  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kruche ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Kruche ciasto
  1. 1. Łączymy obie mąki, kakao, żółtka, cukier, margarynę i proszek do pieczenia.
  2. 2. Zagniatamy ciasto.
Ciasto kokosowe
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto kokosowe
  1. 1. Z białek i cukru bijemy pianę.
  2. 2. Dodajemy mąkę, mąkę ziemniaczaną, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia.
  3. 3. Całość dokładnie mieszamy.
Krem
Składniki potrzebne do wykonania Krem
  1. 1. Gotujemy mleko.
  2. 2. Dodajemy do mleka cukier i cukier waniliowy.
  3. 3. Mąkę ziemniaczaną i pszenną rozcieramy z niewielką ilością mleka.
  4. 4. Dodajemy do gotującego się mleka z cukrem, a następnie studzimy.
  5. 5. Stopniowo, po łyżce, dodajemy roztarte masło.
  6. 6. Całość dokładnie mieszamy.
Polewa
Składniki potrzebne do wykonania Polewa
Woda - 3 łyżki stołowe
  1. 1. Do rozpuszczonego masła dodajemy rozpuszczone w wodzie kakao i cukier.
  2. 2. Mieszamy i zagotowujemy.
  3. 3. Na koniec studzimy polewę.
Dodatki
Składniki potrzebne do wykonania Dodatki
  1. 1. Przygotowaną wcześniej i stężałą galaretkę kroimy w drobne kwadraciki.
Kolorowe ciasto z galaretką
  1. 1. Przekładamy kruche ciasto na natłuszczoną blachę i smarujemy marmoladą.
  2. 2. Na warstwę z marmolady układamy ciasto kokosowe. Pieczemy przez 40-50 minut, w temperaturze około 200°C.
  3. 3. Na upieczone ciasto przekładamy krem i posypujemy kostkami z galaretki.
  4. 4. Całość dekorujemy polewą.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.1