Kapusta kiszona

Kapusta kiszona
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
5
Średnia 3 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Antonówka zwykła  g  x  kcal = 0 kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kapusta kiszona
  1. 1. Z kapusty usuwamy wierzchnie liście. Główki przecinamy na pół, wycinamy z nich głąby, szatkujemy i solimy.
    Z kapusty usuwamy wierzchnie liście. Główki przecinamy na pół, wycinamy z nich głąby, szatkujemy i solimy.
  2. 2. Dno beczki wykładamy oderwanymi liśćmi, na których warstwami umieszczamy poszatkowaną kapustę.
  3. 3. Posypujemy kapustę kminkiem, liśćmi laurowymi i ćwiartkami jabłka.
  4. 4. Następnie kapustę mocno ubijamy. Gdy będzie gotowa przykrywamy ją talerzem i obciążamy ciężkim przedmiotem np. kamieniem.
  5. 5. Całość odstawiamy w ciepłe miejsce na około 3 tygodnie. W tym czasie kapusta powinna się ukwasić.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.232