Kapusta kiszona

Kapusta kiszona
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.33
6
Średnia 3.33 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Antonówka zwykła  g  x  kcal = 0 kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kapusta kiszona
  1. 1. Z kapusty usuwamy wierzchnie liście. Główki przecinamy na pół, wycinamy z nich głąby, szatkujemy i solimy.
    Z kapusty usuwamy wierzchnie liście. Główki przecinamy na pół, wycinamy z nich głąby, szatkujemy i solimy.
  2. 2. Dno beczki wykładamy oderwanymi liśćmi, na których warstwami umieszczamy poszatkowaną kapustę.
  3. 3. Posypujemy kapustę kminkiem, liśćmi laurowymi i ćwiartkami jabłka.
  4. 4. Następnie kapustę mocno ubijamy. Gdy będzie gotowa przykrywamy ją talerzem i obciążamy ciężkim przedmiotem np. kamieniem.
  5. 5. Całość odstawiamy w ciepłe miejsce na około 3 tygodnie. W tym czasie kapusta powinna się ukwasić.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.527