Krajanka kawowo-migdałowa

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Kawa rozpuszczalna  g  x  kcal =  kcal
Budyń mleczny waniliowy  g  x   kcal =  kcal
Mielone migdały  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
  1. 1. Żółtka ucieramy z połową cukru.
  2. 2. Białka ubijamy z pozostałym cukrem.
  3. 3. Do piany z białek dodajemy żółtka i mieszamy.
  4. 4. Masę jajeczną łączymy z przesianą mąką i migdałami. Delikatnie mieszamy.
  5. 5. Ciasto wykładamy do natłuszczonej blachy i pieczemy w rozgrzanym do 200°C piekarniku przez 15 minut.
Krem kawowy
Składniki potrzebne do wykonania Krem kawowy
Cukier - 5 łyżek stołowych
  1. 1. Budyń rozprowadzamy w szklance mleka.
  2. 2. W międzyczasie zagotowujemy pozostałe mleko z cukrem i kawą.
  3. 3. Rozrobiony budyń wlewamy na gotujące się mleko. Całość energicznie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
  4. 4. Zagotowujemy i odstawiamy w chłodne miejsce.
  5. 5. Masło ucieramy z cukrem pudrem.
  6. 6. Dodajemy wystudzony budyń i dokładnie miksujemy.
Krajanka kawowo-migdałowa
  1. 1. Ciasto kroimy na trzy części.
  2. 2. Przygotowane blaty przekładamy kremem.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd501390 sildenafil yasmin revia furosemide prednisolone
wh0cd868763 medrol pak
wh0cd252342 trental lamisil digoxin alesse birth control trandate 100mg lithium website
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.938