Krajanka kawowo-migdałowa

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Kawa rozpuszczalna  g  x  kcal =  kcal
Budyń mleczny waniliowy  g  x   kcal =  kcal
Mielone migdały  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
  1. 1. Żółtka ucieramy z połową cukru.
  2. 2. Białka ubijamy z pozostałym cukrem.
  3. 3. Do piany z białek dodajemy żółtka i mieszamy.
  4. 4. Masę jajeczną łączymy z przesianą mąką i migdałami. Delikatnie mieszamy.
  5. 5. Ciasto wykładamy do natłuszczonej blachy i pieczemy w rozgrzanym do 200°C piekarniku przez 15 minut.
Krem kawowy
Składniki potrzebne do wykonania Krem kawowy
Cukier - 5 łyżek stołowych
  1. 1. Budyń rozprowadzamy w szklance mleka.
  2. 2. W międzyczasie zagotowujemy pozostałe mleko z cukrem i kawą.
  3. 3. Rozrobiony budyń wlewamy na gotujące się mleko. Całość energicznie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
  4. 4. Zagotowujemy i odstawiamy w chłodne miejsce.
  5. 5. Masło ucieramy z cukrem pudrem.
  6. 6. Dodajemy wystudzony budyń i dokładnie miksujemy.
Krajanka kawowo-migdałowa
  1. 1. Ciasto kroimy na trzy części.
  2. 2. Przygotowane blaty przekładamy kremem.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.666