Krajanka kawowo-migdałowa

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Kawa rozpuszczalna  g  x  kcal =  kcal
Budyń mleczny waniliowy  g  x   kcal =  kcal
Mielone migdały  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
  1. 1. Żółtka ucieramy z połową cukru.
  2. 2. Białka ubijamy z pozostałym cukrem.
  3. 3. Do piany z białek dodajemy żółtka i mieszamy.
  4. 4. Masę jajeczną łączymy z przesianą mąką i migdałami. Delikatnie mieszamy.
  5. 5. Ciasto wykładamy do natłuszczonej blachy i pieczemy w rozgrzanym do 200°C piekarniku przez 15 minut.
Krem kawowy
Składniki potrzebne do wykonania Krem kawowy
Cukier - 5 łyżek stołowych
  1. 1. Budyń rozprowadzamy w szklance mleka.
  2. 2. W międzyczasie zagotowujemy pozostałe mleko z cukrem i kawą.
  3. 3. Rozrobiony budyń wlewamy na gotujące się mleko. Całość energicznie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
  4. 4. Zagotowujemy i odstawiamy w chłodne miejsce.
  5. 5. Masło ucieramy z cukrem pudrem.
  6. 6. Dodajemy wystudzony budyń i dokładnie miksujemy.
Krajanka kawowo-migdałowa
  1. 1. Ciasto kroimy na trzy części.
  2. 2. Przygotowane blaty przekładamy kremem.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.689