Słód

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jęczmień kiełki  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka gryczana  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Słód
  1. 1. Kiełki jęczmienia suszymy.
  2. 2. Gdy będą suche, mielimy je i parzymy gorącą wodą.
  3. 3.  Mieszamy, w celu uzyskania jednolitej masy.
  4. 4. Następnie wkładamy ją do 15 litrowego garnka i mieszamy z 10 litrami przegotowanej i ostudzonej wody.
  5. 5. Odstawiamy na godzinę.
  6. 6. W tym czasie z mąki i drożdży wyrabiamy ciasto.
  7. 7. Gdy ciasto urośnie, dolewamy do niego przecedzony słód.
  8. 8. Wszystko razem mieszamy i uzupełniamy wodą do 12 litrów.
  9. 9. Całość pozostawiamy pod przykryciem na 5-6 godzin w temperaturze pokojowej.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.595