Kruche babeczki z budyniem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Budyń śmietankowy/Budyń śmietankowy w proszku - 1 opakowanie
Cukier - 3 łyżki stołowe
Masło - 1 łyżka stołowa
Sól - 1 szczypta
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Babeczki
Składniki potrzebne do wykonania Babeczki
Sól - 1 szczypta
  1. 1. Siekamy masło, mąkę, cukier, sól i śmietanę.
  2. 2. Wyrabiamy jednolite ciasto. Zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na około 30 minut.
  3. 3. Schłodzone ciasto wałkujemy na cienki placek. Wycinamy z niego krążki.
  4. 4. Krążkami wylepiamy natłuszczone foremki do babeczek. Pieczemy w temperaturze 200°C przez 20 minut.
Budyń
Składniki potrzebne do wykonania Budyń
Budyń śmietankowy/Budyń śmietankowy w proszku - 1 opakowanie
Cukier - 3 łyżki stołowe
Masło - 1 łyżka stołowa
  1. 1. Budyń rozrabiamy z cukrem w szklance mleka.
  2. 2. Pozostałe mleko gotujemy z masłem.
  3. 3. Rozrobiony budyń wlewamy na gotujące się mleko. Dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Kruche babeczki z budyniem
  1. 1. Gotowym budyniem napełniamy upieczone babeczki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.697