Cola

Cola
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.75
4
Średnia 3.75 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Limonka  g  x  kcal =  kcal
Lawenda  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Kwasek cytrynowy / E-330  g  x  kcal =  kcal
E414 Guma arabska  g  x  kcal = 0 kcal
Kofeina  g  x  kcal =  kcal
Sok z pomarańczy  g  x   kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Karmel  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Olejki
Składniki potrzebne do wykonania Olejki
Lawenda - 0.25 mililitrów
  1. 1. Wszystkie olejki mieszamy w jednej szklance.
  2. 2. Gumę arabską rozpuszczamy w wodzie i pięciu kroplach wódki. Całość dokładnie mieszamy.
  3. 3. Do gumy dolewamy olejki i mieszamy przez 5-7 minut.
Miksowanie dwóch półproduktów
Składniki potrzebne do wykonania Miksowanie dwóch półproduktów
Karmel - 30 ml
  1. 1. Karmel mieszamy z wodą.
  2. 2. Nie przerywając mieszania dodajemy wcześniej uzyskaną emulsję.
  3. 3. Kofeinę mieszamy z wodą i kwaskiem cytrynowym.
  4. 4. Na tym etapie obydwie mieszaniny mogą być przechowywane osobno.
Syrop
Składniki potrzebne do wykonania Syrop
  1. 1. Cukier wsypujemy do wody i całość gotujemy na małym ogniu.
Cola
  1. 1. Uzyskane mieszanki łączymy razem i dodajemy do wody z cukrem.
    Uzyskane mieszanki łączymy razem i dodajemy do wody z cukrem.
  2. 2. Całość ponownie mieszamy z wodą gazowaną mineralną w proporcji 5:1
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: powyżej 12
Czas przygotowania: do 30 minut
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
wh0cd598271 proscar hair arimidex cymbalta tadacip azithromycin advair diskus 250 50
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.454