Cola

Cola
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.75
4
Średnia 3.75 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Limonka  g  x  kcal =  kcal
Lawenda  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Kwasek cytrynowy / E-330  g  x  kcal =  kcal
E414 Guma arabska  g  x  kcal = 0 kcal
Kofeina  g  x  kcal =  kcal
Sok z pomarańczy  g  x   kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Karmel  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Olejki
Składniki potrzebne do wykonania Olejki
Lawenda - 0.25 mililitrów
  1. 1. Wszystkie olejki mieszamy w jednej szklance.
  2. 2. Gumę arabską rozpuszczamy w wodzie i pięciu kroplach wódki. Całość dokładnie mieszamy.
  3. 3. Do gumy dolewamy olejki i mieszamy przez 5-7 minut.
Miksowanie dwóch półproduktów
Składniki potrzebne do wykonania Miksowanie dwóch półproduktów
Karmel - 30 ml
  1. 1. Karmel mieszamy z wodą.
  2. 2. Nie przerywając mieszania dodajemy wcześniej uzyskaną emulsję.
  3. 3. Kofeinę mieszamy z wodą i kwaskiem cytrynowym.
  4. 4. Na tym etapie obydwie mieszaniny mogą być przechowywane osobno.
Syrop
Składniki potrzebne do wykonania Syrop
  1. 1. Cukier wsypujemy do wody i całość gotujemy na małym ogniu.
Cola
  1. 1. Uzyskane mieszanki łączymy razem i dodajemy do wody z cukrem.
    Uzyskane mieszanki łączymy razem i dodajemy do wody z cukrem.
  2. 2. Całość ponownie mieszamy z wodą gazowaną mineralną w proporcji 5:1
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: powyżej 12
Czas przygotowania: do 30 minut
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.866