Markizy cytrynowe

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka kukurydziana  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
  1. 1. Przesiewamy obie mąki. Dodajemy masło utarte z cukrem pudrem. Mąkę kukurydzianą i pszenną łączymy z masą maślaną.
  2. 2. Ciasto nakładamy do szprycy cukierniczej i wyciskamy na blachę równej wielkości małe rozetki. Pozostawiamy odpowiednie odległości między nimi.
  3. 3. Pieczemy w temperaturze 180°C przez 15-20 minut. Studzimy na blasze.
Krem cytrynowy
Składniki potrzebne do wykonania Krem cytrynowy
Sok z cytryny - 1 łyżeczka do herbaty
  1. 1. Masło ucieramy małymi porcjami dodając cukier puder.
  2. 2. Następnie dodajemy skórkę i sok z cytryny, po czym dokładnie mieszamy.
Markizy cytrynowe
  1. 1. Smarujemy kremem połowę ciastek.
  2. 2. Przykrywamy ciastkami bez kremu i lekko dociskamy.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.8