Tort biszkoptowo-bezowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Czekolada mleczna  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Polewa czekoladowa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Biszkopt
Składniki potrzebne do wykonania Biszkopt
  1. 1. Do ubitych na sztywno białek dodajemy cukier. Dalej ubijamy. Następnie dodajemy żółtka, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Całość bardzo delikatnie mieszamy, aby powstała masa była puszysta. Ciasto przelewamy do natłuszczonej formy. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180°C przez pół godziny.
Placek bezowy
Składniki potrzebne do wykonania Placek bezowy
Mąka - 1 łyżka stołowa
  1. 1. Mielimy orzechy. Czekoladę trzemy na grubej tarce lub drobno siekamy. Ubite z cukrem białka delikatnie mieszamy z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia. Dodajemy czekoladę i orzechy. Mieszamy. Wlewamy ciasto do natłuszczonej formy. Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez kilka minut w temperaturze około 150°C.
Krem
Składniki potrzebne do wykonania Krem
Cukier - 1 łyżka stołowa
  1. 1. Zagotowujemy połowę mleka. Dodajemy pozostałe składniki dokładnie rozrobione w drugiej części mleka. Masę budyniową dokładnie mieszamy. Gotujemy, następnie studzimy.
Polewa czekoladowa
Składniki potrzebne do wykonania Polewa czekoladowa
  1. 1. Przygotowujemy czekoladową polewę do ciasta.
Tort biszkoptowo-bezowy
  1. 1. Biszkopt kroimy na 2 części. Na jedną z nich wykładamy połowę kremu, następnie kładziemy placek bezowy. Smarujemy pozostałą częścią kremu. Przykrywamy drugim biszkoptem. Tort dekorujemy czekoladową polewą.
Klasyfikacja przepisu:
Menu:
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika:
Czas przygotowania:
Ilość osób: 6-8
Stopień trudności: Średnie
Kuchnie świata:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.566