Tort biszkoptowo-bezowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Czekolada mleczna  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Polewa czekoladowa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Biszkopt
Składniki potrzebne do wykonania Biszkopt
  1. 1. Do ubitych na sztywno białek dodajemy cukier. Dalej ubijamy. Następnie dodajemy żółtka, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Całość bardzo delikatnie mieszamy, aby powstała masa była puszysta. Ciasto przelewamy do natłuszczonej formy. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180°C przez pół godziny.
Placek bezowy
Składniki potrzebne do wykonania Placek bezowy
Mąka - 1 łyżka stołowa
  1. 1. Mielimy orzechy. Czekoladę trzemy na grubej tarce lub drobno siekamy. Ubite z cukrem białka delikatnie mieszamy z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia. Dodajemy czekoladę i orzechy. Mieszamy. Wlewamy ciasto do natłuszczonej formy. Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez kilka minut w temperaturze około 150°C.
Krem
Składniki potrzebne do wykonania Krem
Cukier - 1 łyżka stołowa
  1. 1. Zagotowujemy połowę mleka. Dodajemy pozostałe składniki dokładnie rozrobione w drugiej części mleka. Masę budyniową dokładnie mieszamy. Gotujemy, następnie studzimy.
Polewa czekoladowa
Składniki potrzebne do wykonania Polewa czekoladowa
  1. 1. Przygotowujemy czekoladową polewę do ciasta.
Tort biszkoptowo-bezowy
  1. 1. Biszkopt kroimy na 2 części. Na jedną z nich wykładamy połowę kremu, następnie kładziemy placek bezowy. Smarujemy pozostałą częścią kremu. Przykrywamy drugim biszkoptem. Tort dekorujemy czekoladową polewą.
Klasyfikacja przepisu:
Menu:
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika:
Czas przygotowania:
Ilość osób: 6-8
Stopień trudności: Średnie
Kuchnie świata:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.03