Biszkopt z kremem serowym

Biszkopt z kremem serowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.75
8
Średnia 3.75 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Serek homogenizowany waniliowy  g  x   kcal =  kcal
Mleko w proszku  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Bita śmietana  g  x   kcal =  kcal
Kawa rozpuszczalna  g  x  kcal =  kcal
Biszkopty  g  x   kcal =  kcal
Czekolada gorzka  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Biszkopt
Składniki potrzebne do wykonania Biszkopt
Mąka - 0.75 szklanki
  1. 1. Oddzielamy białka od żółtek.
  2. 2. Do ubitych na sztywno białek dodajemy cukier i ubijamy.
  3. 3. Gdy piana będzie jednolita dodajemy żółtka, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i olej. Całość bardzo delikatnie mieszamy.
  4. 4. Ciasto przelewamy do natłuszczonej formy.
  5. 5. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180°C przez pół godziny.
Krem
Składniki potrzebne do wykonania Krem
  1. 1. Żelatynę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody.
  2. 2. Jajo i żółtka dokładanie ubijamy z cukrem.
  3. 3. Do jajecznej masy dodajemy roztopione masło.
  4. 4. Małymi porcjami dodajemy serek i mleko w proszku. Ubijamy.
  5. 5. Do jednolitej masy dodajemy schłodzoną żelatynę.
Dodatki
Składniki potrzebne do wykonania Dodatki
  1. 1. Kawę rozpuszczamy w szklance wrzątku.
  2. 2. Namaczamy w niej biszkopty.
Biszkopt z kremem serowym
  1. 1. Na upieczony biszkopt wykładamy połowę kremu.
    Na upieczony biszkopt wykładamy połowę kremu.
  2. 2. Układamy połowę biszkoptów namoczonych w kawowym ponczu.
  3. 3. Rozsmarowujemy pozostałą część kremu i układamy resztę biszkoptów.
  4. 4. Ciasto dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy startą czekoladą.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd542798 inderal buy robaxin cheapest avalide diclofenac buspar
wh0cd816843 nexium buy cheap nolvadex online without prescription atarax 25 erythromycin metformin ...
wh0cd934649 buy provera clicking here anafranil buy neurontin provera tamoxifen effexor xr 75 ...
wh0cd629992 erythromycin augmentin penicillin tadacip zithromax proventil hfa 90 mcg inhaler
wh0cd967479 buy inderal online yasmin prednisone acetate celexa neurontin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.975