Biszkopt z kremem serowym

Biszkopt z kremem serowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.14
7
Średnia 4.14 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Serek homogenizowany waniliowy  g  x   kcal =  kcal
Mleko w proszku  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Bita śmietana  g  x   kcal =  kcal
Kawa rozpuszczalna  g  x  kcal =  kcal
Biszkopty  g  x   kcal =  kcal
Czekolada gorzka  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Biszkopt
Składniki potrzebne do wykonania Biszkopt
Mąka - 0.75 szklanki
  1. 1. Oddzielamy białka od żółtek.
  2. 2. Do ubitych na sztywno białek dodajemy cukier i ubijamy.
  3. 3. Gdy piana będzie jednolita dodajemy żółtka, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i olej. Całość bardzo delikatnie mieszamy.
  4. 4. Ciasto przelewamy do natłuszczonej formy.
  5. 5. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180°C przez pół godziny.
Krem
Składniki potrzebne do wykonania Krem
  1. 1. Żelatynę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody.
  2. 2. Jajo i żółtka dokładanie ubijamy z cukrem.
  3. 3. Do jajecznej masy dodajemy roztopione masło.
  4. 4. Małymi porcjami dodajemy serek i mleko w proszku. Ubijamy.
  5. 5. Do jednolitej masy dodajemy schłodzoną żelatynę.
Dodatki
Składniki potrzebne do wykonania Dodatki
  1. 1. Kawę rozpuszczamy w szklance wrzątku.
  2. 2. Namaczamy w niej biszkopty.
Biszkopt z kremem serowym
  1. 1. Na upieczony biszkopt wykładamy połowę kremu.
    Na upieczony biszkopt wykładamy połowę kremu.
  2. 2. Układamy połowę biszkoptów namoczonych w kawowym ponczu.
  3. 3. Rozsmarowujemy pozostałą część kremu i układamy resztę biszkoptów.
  4. 4. Ciasto dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy startą czekoladą.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Przyrządzanie ragout ~ Marcin Fryzjer
Ja ze względu na unikanie białej smierci (sól, mąka, cukier) robię najczęściej ragout ...
pięknie ! wszystko wyszło idealnie !
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.574