Tort miodowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Miód  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal = 0 kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Kasza manna  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Aromat waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
Miód - 4.5 łyżeczek do herbaty
  1. 1. Wszystkie składnik mieszamy i dokładnie wyrabiamy.
  2. 2. Wstawiamy do lodówki.
  3. 3. Po godzinie wyjmujemy i dzielimy na 3 równe części.
  4. 4. Z każdej formujemy placek.
  5. 5. Pieczemy przez kilka minut w temperaturze około 200°C.
Krem
Składniki potrzebne do wykonania Krem
  1. 1. Mleko gotujemy razem z kaszą manną i cukrem, następnie studzimy.
  2. 2. Margarynę ucieramy z żółtkami, aromatem i cukrem waniliowym.
  3. 3. Łączymy z ugotowaną na mleku kaszą. Mieszamy do chwili uzyskania jednolitej masy.
Tort miodowy
  1. 1. Upieczone placki przekładamy słodkim kremem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
Szczególne okazje: Urodziny, imieniny,
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd642442 atarax for children crestor allopurinol zyloprim
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.821