Tort miodowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Miód  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal = 0 kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Kasza manna  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Aromat waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
Miód - 4.5 łyżeczek do herbaty
  1. 1. Wszystkie składnik mieszamy i dokładnie wyrabiamy.
  2. 2. Wstawiamy do lodówki.
  3. 3. Po godzinie wyjmujemy i dzielimy na 3 równe części.
  4. 4. Z każdej formujemy placek.
  5. 5. Pieczemy przez kilka minut w temperaturze około 200°C.
Krem
Składniki potrzebne do wykonania Krem
  1. 1. Mleko gotujemy razem z kaszą manną i cukrem, następnie studzimy.
  2. 2. Margarynę ucieramy z żółtkami, aromatem i cukrem waniliowym.
  3. 3. Łączymy z ugotowaną na mleku kaszą. Mieszamy do chwili uzyskania jednolitej masy.
Tort miodowy
  1. 1. Upieczone placki przekładamy słodkim kremem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
Szczególne okazje: Urodziny, imieniny,
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.633