Przekładaniec

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
Woda - 8 łyżek stołowych
Masło - 2 łyżki stołowe
  1. 1. Oddzielamy białka od żółtek.
  2. 2. Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy olej z wodą i ubijamy.
  3. 3. Następnie dodajemy mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia.
  4. 4. Ubijamy pianę z białek i łączymy ją z ciastem.
  5. 5. Ciasto dzielimy na 2 równe części.
  6. 6. Do jednej dodajemy kakao, a do drugiej łyżkę mąki ziemniaczanej.
  7. 7. Przekładamy do podłużnych form uprzednio natłuszczonych masłem i posypanych bułką tartą.
  8. 8. Wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez około 35-45 minut w temperaturze 200°C.
Krem
Składniki potrzebne do wykonania Krem
Cukier - 8 łyżek stołowych
  1. 1. Dwie szklanki mleka zagotowujemy.
  2. 2. Obie mąki mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym oraz pozostałą szklanką mleka.
  3. 3. Następnie wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy, potem studzimy.
  4. 4. Ucieramy masło i dodajemy do niego przygotowaną wcześniej masę.
Przekładaniec
  1. 1. Ciasto kroimy na plasterki.
  2. 2. Układamy je na przemian (plasterek jasny i ciemny) przekładając kremem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.613