Przekładaniec

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
Woda - 8 łyżek stołowych
Masło - 2 łyżki stołowe
  1. 1. Oddzielamy białka od żółtek.
  2. 2. Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy olej z wodą i ubijamy.
  3. 3. Następnie dodajemy mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia.
  4. 4. Ubijamy pianę z białek i łączymy ją z ciastem.
  5. 5. Ciasto dzielimy na 2 równe części.
  6. 6. Do jednej dodajemy kakao, a do drugiej łyżkę mąki ziemniaczanej.
  7. 7. Przekładamy do podłużnych form uprzednio natłuszczonych masłem i posypanych bułką tartą.
  8. 8. Wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez około 35-45 minut w temperaturze 200°C.
Krem
Składniki potrzebne do wykonania Krem
Cukier - 8 łyżek stołowych
  1. 1. Dwie szklanki mleka zagotowujemy.
  2. 2. Obie mąki mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym oraz pozostałą szklanką mleka.
  3. 3. Następnie wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy, potem studzimy.
  4. 4. Ucieramy masło i dodajemy do niego przygotowaną wcześniej masę.
Przekładaniec
  1. 1. Ciasto kroimy na plasterki.
  2. 2. Układamy je na przemian (plasterek jasny i ciemny) przekładając kremem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.844