Babeczki nadziewane makiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mak niebieski  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Groch łuskowy (żółty)  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Skórka z pomarańczy  g  x  kcal =  kcal
Mielone migdały  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Babeczki
Składniki potrzebne do wykonania Babeczki
  1. 1. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy żółtko, cukier i masło. Dokładnie mieszamy i wstawiamy na 30 minut do lodówki.
  2. 2. Wyjmujemy ciasto z lodówki i rozwałkowujemy je na stolnicy.
  3. 3. Wycinamy krążki i wykładamy nimi natłuszczone foremki. Lekko nakłuwamy widelcem. Wykładamy foremki z ciastem folią aluminiową i napełniamy grochem.
  4. 4. Foremki układamy na blasze i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy przez 8-12 minut w temperaturze 180°C. Z gotowych babeczek usuwamy folię z grochem.
Masa makowa
Składniki potrzebne do wykonania Masa makowa
Miód - 1 łyżka stołowa
  1. 1. Mak płuczemy, zalewamy mlekiem i gotujemy.
  2. 2. Mak odcedzamy i mielimy. Dodajemy migdały.
  3. 3. Oddzielamy białko od żółtka. Z białka ubijamy sztywną pianę. Żółtko ucieramy z cukrem.
  4. 4. Dodajemy miód, posiekaną skórkę z pomarańczy oraz mak z migdałami i ucieramy.
  5. 5. Do masy przekładamy pianę z białek i delikatnie mieszamy.
Babeczki nadziewane makiem
  1. 1. Babeczki napełniamy masą makową.
  2. 2. Wstawiamy je do nagrzanego do 180°C piekarnika. Pieczemy przez 25 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd903033 lotrisone
wh0cd423535 metformin without a prescriptions online tetracycline clindamycin hcl 300 mg ...
wh0cd7982 purchase lynoral
wh0cd775159 buy zestoretic
wh0cd839115 Trazodone Hydrochloride
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.808