Babeczki nadziewane makiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mak niebieski  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Groch łuskowy (żółty)  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Skórka z pomarańczy  g  x  kcal =  kcal
Mielone migdały  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Babeczki
Składniki potrzebne do wykonania Babeczki
  1. 1. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy żółtko, cukier i masło. Dokładnie mieszamy i wstawiamy na 30 minut do lodówki.
  2. 2. Wyjmujemy ciasto z lodówki i rozwałkowujemy je na stolnicy.
  3. 3. Wycinamy krążki i wykładamy nimi natłuszczone foremki. Lekko nakłuwamy widelcem. Wykładamy foremki z ciastem folią aluminiową i napełniamy grochem.
  4. 4. Foremki układamy na blasze i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy przez 8-12 minut w temperaturze 180°C. Z gotowych babeczek usuwamy folię z grochem.
Masa makowa
Składniki potrzebne do wykonania Masa makowa
Miód - 1 łyżka stołowa
  1. 1. Mak płuczemy, zalewamy mlekiem i gotujemy.
  2. 2. Mak odcedzamy i mielimy. Dodajemy migdały.
  3. 3. Oddzielamy białko od żółtka. Z białka ubijamy sztywną pianę. Żółtko ucieramy z cukrem.
  4. 4. Dodajemy miód, posiekaną skórkę z pomarańczy oraz mak z migdałami i ucieramy.
  5. 5. Do masy przekładamy pianę z białek i delikatnie mieszamy.
Babeczki nadziewane makiem
  1. 1. Babeczki napełniamy masą makową.
  2. 2. Wstawiamy je do nagrzanego do 180°C piekarnika. Pieczemy przez 25 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd306073 buy sildenafil
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.663