Ciasto serowe z bakaliami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.33
3
Średnia 3.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Cytryna kandyzowana  g  x   kcal =  kcal
Ser twarogowy chudy  g  x  kcal = 0 kcal
Ser twarogowy tłusty  g  x  kcal = 0 kcal
Morele suszone  g  x   kcal =  kcal
Figi suszone  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Likier pomarańczowy typu Triple Sec  g  x  kcal =  kcal
Kardamon  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
Rum - 2 łyżki stołowe
  1. 1. Ze składników ugniatamy gładkie ciasto.
  2. 2. Przygotowane ciasto wkładamy do lodówki na około 1 godzinę.
  3. 3. Ciasto (wyjęte z lodówki) wałkujemy na okrągły placek o średnicy ok. 35 cm, wykładamy nim wysmarowaną tortownicę i zawijamy po bokach na wysokość 5 cm.
Nadzienie
Składniki potrzebne do wykonania Nadzienie
Kardamon - 1 łyżeczka do herbaty
Imbir - 1 łyżeczka do herbaty
Wanilia - 1 łyżeczka do herbaty
Sól - 1 szczypta
  1. 1. Migdały mielimy.
  2. 2. Dodajemy pozostałe składniki ciasta oraz 4 łyżki wody i zagniatamy gładkie ciasto.
  3. 3. Zawijamy ciasto w folię i odstawiamy do lodówki na pół godziny.
  4. 4. Figi i morele moczymy we wrzątku przez kilka minut, po czym odcedzamy.
  5. 5. Z białek z dodatkiem soli ubijamy sztywną pianę.
  6. 6. Żółtka mieszamy z serami, cukrem, przyprawami, sokiem z cytryny oraz likierem.
  7. 7. Dodajemy do żółtek ubitą z białek pianę i ostrożnie mieszamy.
Ciasto serowe z bakaliami
  1. 1. Połowę masy serowej wykładamy na ciasto, następnie obkładamy ją siekanymi owocami i przykrywamy drugą połową masy.
  2. 2. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 30 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 150°C i pieczemy przez kolejne 30 minut.
  3. 3. Jeśli wierzch ciasta za bardzo będzie się rumienił przykrywamy formę folią aluminiową.
  4. 4. Nakłuwamy ciasto widelcem i pieczemy jeszcze przez 10 minut.
  5. 5. Przed podaniem posypujemy ciasto serowe cukrem pudrem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: powyżej 12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd216633 buy albendazole buy adalat Buy Provera albuterol drug buy robaxin
Przydatny artykuł dla osób, które planują założenie bądź dopiero co założyły aparat. Ja ...
wh0cd376695 buy toradol furosemide iv provera valtrex buy revia online fluoxetine
wh0cd282311 crestor tadalis sx
wh0cd227951 cheap cafergot tamoxifen Where To Buy Diflucan bentyl without rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.609