Knedle kartoflane z kapustą

Knedle kartoflane z kapustą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
1
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Farsz
Składniki potrzebne do wykonania Farsz
Sól - 0.5 łyżeczki do herbaty
  1. 1. Oczyszczoną i umytą kapustę drobno szatkujemy.
  2. 2. Wkładamy do garnka, zalewamy szklanką wody i dusimy do momentu aż woda wyparuje.
  3. 3. W osobnym naczyniu gotujemy suszone grzyby, a następnie siekamy je i dodajemy do kapusty.
  4. 4. Do garnka wkładamy także zeszkloną na łyżce masła cebulę. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ciasto na knedle
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto na knedle
  1. 1. Gotujemy obrane i umyte ziemniaki, przepuszczamy je przez maszynkę do mięsa.
  2. 2. Następnie zagniatamy razem z mąką i jajkiem, odstawiamy na kilkanaście minut.
Knedle kartoflane z kapustą
  1. 1. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy z niego kółka.
    Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy z niego kółka.
  2. 2. Nakładamy na nie farsz i formujemy kulki.
  3. 3. Knedle gotujemy w osolonym wrzątku, przez 4 minuty od ponownego zawrzenia wody.
  4. 4. Podajemy z podsmażoną cebulą oraz śmietaną wedle uznania.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.695