Knedle kartoflane z kapustą

Knedle kartoflane z kapustą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
1
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Farsz
Składniki potrzebne do wykonania Farsz
Sól - 0.5 łyżeczki do herbaty
  1. 1. Oczyszczoną i umytą kapustę drobno szatkujemy.
  2. 2. Wkładamy do garnka, zalewamy szklanką wody i dusimy do momentu aż woda wyparuje.
  3. 3. W osobnym naczyniu gotujemy suszone grzyby, a następnie siekamy je i dodajemy do kapusty.
  4. 4. Do garnka wkładamy także zeszkloną na łyżce masła cebulę. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ciasto na knedle
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto na knedle
  1. 1. Gotujemy obrane i umyte ziemniaki, przepuszczamy je przez maszynkę do mięsa.
  2. 2. Następnie zagniatamy razem z mąką i jajkiem, odstawiamy na kilkanaście minut.
Knedle kartoflane z kapustą
  1. 1. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy z niego kółka.
    Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy z niego kółka.
  2. 2. Nakładamy na nie farsz i formujemy kulki.
  3. 3. Knedle gotujemy w osolonym wrzątku, przez 4 minuty od ponownego zawrzenia wody.
  4. 4. Podajemy z podsmażoną cebulą oraz śmietaną wedle uznania.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.682