Miodownik z polewą czekoladową

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
2
Średnia 5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Miód  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna typ 500 (krupczatka)  g  x  kcal =  kcal
Polewa czekoladowa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
Miód - 4 łyżki stołowe
  1. 1. Do garnka wkładamy masło, miód i cukier.
  2. 2. Gotujemy i doprowadzamy do wrzenia, a następnie odstawiamy do wystygnięcia.
  3. 3. Dodajemy pozostałe składniki.
  4. 4. Mieszamy i zagniatamy ciasto.
  5. 5. Dzielimy je na 3 części.
  6. 6. Wałkujemy, formujemy placki i przekładamy do natłuszczonych form.
  7. 7. Pieczemy osobno, przez kilkanaście minut w temperaturze około 200°C.
Krem
Składniki potrzebne do wykonania Krem
  1. 1. Mąkę dokładnie rozcieramy w 500 ml mleka.
  2. 2. Do garnka wlewamy pozostałe mleko.
  3. 3. Dodajemy cukier i zagotowujemy.
  4. 4. Następnie wlewamy mleko z mąką.
  5. 5. Energicznie mieszamy i gotujemy do momentu powstania budyniu.
  6. 6. Zestawiamy z ognia i studzimy.
  7. 7. Dodajemy żółtka, masło i cukry waniliowe.
  8. 8. Wszystko mieszamy na jednolitą masę.
Dodatki
Składniki potrzebne do wykonania Dodatki
  1. 1. Przygotowujemy polewę czekoladową.
Miodownik z polewą czekoladową
  1. 1. Układamy placki jeden na drugim przekładając je kremem.
  2. 2. Miodownik dekorujemy polewą czekoladową.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.808