Miodownik z polewą czekoladową

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
2
Średnia 5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Miód  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna typ 500 (krupczatka)  g  x  kcal =  kcal
Polewa czekoladowa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
Miód - 4 łyżki stołowe
  1. 1. Do garnka wkładamy masło, miód i cukier.
  2. 2. Gotujemy i doprowadzamy do wrzenia, a następnie odstawiamy do wystygnięcia.
  3. 3. Dodajemy pozostałe składniki.
  4. 4. Mieszamy i zagniatamy ciasto.
  5. 5. Dzielimy je na 3 części.
  6. 6. Wałkujemy, formujemy placki i przekładamy do natłuszczonych form.
  7. 7. Pieczemy osobno, przez kilkanaście minut w temperaturze około 200°C.
Krem
Składniki potrzebne do wykonania Krem
  1. 1. Mąkę dokładnie rozcieramy w 500 ml mleka.
  2. 2. Do garnka wlewamy pozostałe mleko.
  3. 3. Dodajemy cukier i zagotowujemy.
  4. 4. Następnie wlewamy mleko z mąką.
  5. 5. Energicznie mieszamy i gotujemy do momentu powstania budyniu.
  6. 6. Zestawiamy z ognia i studzimy.
  7. 7. Dodajemy żółtka, masło i cukry waniliowe.
  8. 8. Wszystko mieszamy na jednolitą masę.
Dodatki
Składniki potrzebne do wykonania Dodatki
  1. 1. Przygotowujemy polewę czekoladową.
Miodownik z polewą czekoladową
  1. 1. Układamy placki jeden na drugim przekładając je kremem.
  2. 2. Miodownik dekorujemy polewą czekoladową.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.755