Pasztet rybny ze szpinakiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Szpinak  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Koniak  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Łosoś filet  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Filety rybne  g  x  kcal = 0 kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal = 0 kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Masa łososiowa
Składniki potrzebne do wykonania Masa łososiowa
Masło - 3 łyżki stołowe
Sól - 2 szczypty
  1. 1. Najpierw drobno siekamy filety z łososia, po czym miksujemy go z białkiem.
  2. 2. Do powstałej masy dodajemy resztę składników i całość dokładnie mieszamy.
  3. 3. Pół szklanki masy odstawiamy na bok, a resztę wstawiamy do lodówki.
  4. 4. Następnie wkładamy pojedynczo liście szpinaku do wrzącej wody i trzymamy je tam przez minutę.
  5. 5. Bierzemy dużą prostokątną folie aluminiową i układamy na niej liście szpinaku.
  6. 6. Tak przygotowany spód pokrywamy masą łososiową ze szklanki i zwijamy w rulon.
  7. 7. Zaginamy końce i wrzucamy do wrzącej wody na kilka minut. Chłodny wałek odwijamy z folii.
Masa rybna
Składniki potrzebne do wykonania Masa rybna
Cukier - 1 łyżka stołowa
Sól - 1 szczypta
  1. 1. Filety drobno siekamy, po czym miksujemy z białkiem.
  2. 2. Następnie siekamy bazylię i dodajemy ją do ryby wraz z resztą składników.
  3. 3. Całość dokładnie mieszamy.
  4. 4. Tak przygotowaną masę wstawiamy do lodówki.
Pasztet rybny ze szpinakiem
  1. 1. W międzyczasie pokrywamy formę do pieczenia masłem, po czym umieszczamy w niej chłodną masę rybną tak, aby z jednej strony brytfanny sięgała wierzchu, a z drugiej ledwo pokrywała dno.
  2. 2. W środku kładziemy wałek owinięty liśćmi szpinaku, a na koniec wypełniamy masą łososiową.
  3. 3. Całość umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do 180°C, w innym, większym, żaroodpornym naczyniu wypełnionym wodą i przykrywamy folią śniadaniową. Pieczemy około 90 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
wh0cd327590 online flagyl anafranil
wh0cd294750 Buy Buspar Online
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.188