Pasztet rybny ze szpinakiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Szpinak  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Koniak  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Łosoś filet  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Filety rybne  g  x  kcal = 0 kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal = 0 kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Masa łososiowa
Składniki potrzebne do wykonania Masa łososiowa
Masło - 3 łyżki stołowe
Sól - 2 szczypty
  1. 1. Najpierw drobno siekamy filety z łososia, po czym miksujemy go z białkiem.
  2. 2. Do powstałej masy dodajemy resztę składników i całość dokładnie mieszamy.
  3. 3. Pół szklanki masy odstawiamy na bok, a resztę wstawiamy do lodówki.
  4. 4. Następnie wkładamy pojedynczo liście szpinaku do wrzącej wody i trzymamy je tam przez minutę.
  5. 5. Bierzemy dużą prostokątną folie aluminiową i układamy na niej liście szpinaku.
  6. 6. Tak przygotowany spód pokrywamy masą łososiową ze szklanki i zwijamy w rulon.
  7. 7. Zaginamy końce i wrzucamy do wrzącej wody na kilka minut. Chłodny wałek odwijamy z folii.
Masa rybna
Składniki potrzebne do wykonania Masa rybna
Cukier - 1 łyżka stołowa
Sól - 1 szczypta
  1. 1. Filety drobno siekamy, po czym miksujemy z białkiem.
  2. 2. Następnie siekamy bazylię i dodajemy ją do ryby wraz z resztą składników.
  3. 3. Całość dokładnie mieszamy.
  4. 4. Tak przygotowaną masę wstawiamy do lodówki.
Pasztet rybny ze szpinakiem
  1. 1. W międzyczasie pokrywamy formę do pieczenia masłem, po czym umieszczamy w niej chłodną masę rybną tak, aby z jednej strony brytfanny sięgała wierzchu, a z drugiej ledwo pokrywała dno.
  2. 2. W środku kładziemy wałek owinięty liśćmi szpinaku, a na koniec wypełniamy masą łososiową.
  3. 3. Całość umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do 180°C, w innym, większym, żaroodpornym naczyniu wypełnionym wodą i przykrywamy folią śniadaniową. Pieczemy około 90 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.744