Przekładaniec makowo-orzechowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Mak niebieski  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Powidła ze śliwek  g  x   kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Aromat migdałowy  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki sułtańskie  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto drożdżowe
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto drożdżowe
  1. 1. Łączymy wszystkie składniki.
  2. 2. Po dokładnym wymieszaniu dzielimy ciasto na 4 równe części.
Ciasto makowe
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto makowe
Miód - 2 łyżki stołowe
  1. 1. Oddzielamy białka od żółtek.
  2. 2. Do utartych z cukrem żółtek dodajemy masło, miód, aromat migdałowy, rodzynki i sparzony mak i mieszamy. Następnie delikatnie łączymy z pianą ubitą z białek.
Ciasto orzechowe
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto orzechowe
  1. 1. Do ubitej z białek piany dodajemy cukier i cukier waniliowy, ubijamy.
  2. 2. Mielimy orzechy, następnie delikatnie łączymy je z białkami.
Dodatki
Składniki potrzebne do wykonania Dodatki
  1. 1. Przygotowujemy powidła śliwkowe.
Przekładaniec makowo-orzechowy
  1. 1. Na natłuszczoną blachę przekładamy jedną część ciasta drożdżowego.
  2. 2. Następnie ciasto orzechowe, drożdżowe, makowe i trzecią część drożdżowego.
  3. 3. Na ciasto przekładamy powidła śliwkowe i przykrywamy ostatnią częścią jasnego ciasta.
  4. 4. Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez godzinę w temperaturze około 200°C.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe orzechy
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
wh0cd150255 medrol pak
wh0cd619715 apcalis online plaquenil rhinocort buy imodium homepage flomax buy ginseng reglan
wh0cd150249 toradol acyclovir
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.935