Przekładaniec makowo-orzechowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Mak niebieski  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Powidła ze śliwek  g  x   kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Aromat migdałowy  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki sułtańskie  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto drożdżowe
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto drożdżowe
  1. 1. Łączymy wszystkie składniki.
  2. 2. Po dokładnym wymieszaniu dzielimy ciasto na 4 równe części.
Ciasto makowe
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto makowe
Miód - 2 łyżki stołowe
  1. 1. Oddzielamy białka od żółtek.
  2. 2. Do utartych z cukrem żółtek dodajemy masło, miód, aromat migdałowy, rodzynki i sparzony mak i mieszamy. Następnie delikatnie łączymy z pianą ubitą z białek.
Ciasto orzechowe
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto orzechowe
  1. 1. Do ubitej z białek piany dodajemy cukier i cukier waniliowy, ubijamy.
  2. 2. Mielimy orzechy, następnie delikatnie łączymy je z białkami.
Dodatki
Składniki potrzebne do wykonania Dodatki
  1. 1. Przygotowujemy powidła śliwkowe.
Przekładaniec makowo-orzechowy
  1. 1. Na natłuszczoną blachę przekładamy jedną część ciasta drożdżowego.
  2. 2. Następnie ciasto orzechowe, drożdżowe, makowe i trzecią część drożdżowego.
  3. 3. Na ciasto przekładamy powidła śliwkowe i przykrywamy ostatnią częścią jasnego ciasta.
  4. 4. Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez godzinę w temperaturze około 200°C.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe orzechy
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.429