Kulebiak z trzema farszami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.8
5
Średnia 3.8 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Filety rybne  g  x  kcal = 0 kcal
Kajzerka  g  x   kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Farsz rybny
Składniki potrzebne do wykonania Farsz rybny
Masło - 4 łyżki stołowe
Sól - wg. uznania
Mleko - 0.5 szklanki
Kajzerka - 1 sztuka
  1. 1. Opłukane filety kroimy w kawałki.
  2. 2. Cebule obieramy, myjemy i drobno siekamy. Dodajemy rybę, dusimy na maśle przez 20 minut, nie dopuszczając do zrumienienia.
  3. 3. Następnie całość mielimy przez maszynkę razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką. Dokładnie mieszamy z jajkami, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Farsz jajeczny
Składniki potrzebne do wykonania Farsz jajeczny
Sól - wg. uznania
  1. 1. Gotujemy jajka na twardo
  2. 2. Obieramy je, studzimy i siekamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Farsz grzybowy
Składniki potrzebne do wykonania Farsz grzybowy
Masło - 2 łyżki stołowe
  1. 1. Suszone grzyby moczymy przez godzinę w wodzie, gotujemy je, a następnie drobno kroimy.
  2. 2. Cebulę obieramy, płuczemy, osuszamy i siekamy.
  3. 3. Składniki łączymy i podsmażamy na maśle.
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
Cukier - 1 łyżeczka do herbaty
Mąka - 2.5 szklanek
Sól - 2 szczypty
Mleko - 3 łyżki stołowe
  1. 1. Drożdże rozrabiamy z ciepłym mlekiem, cukrem, łyżeczką mąki i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  2. 2. Do pozostałej mąki dodajemy wyrośnięte drożdże, żółtka, sól i śmietanę, ugniatamy.
  3. 3. Wyrabiamy ciasto i formujemy z niego kulę, którą nakrywamy czystą ściereczką.
  4. 4. Odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce.
Dodatki
Składniki potrzebne do wykonania Dodatki
Masło - 9 łyżek stołowych
  1. 1. Zimne masło kroimy na cienkie plasterki.
  2. 2. Jajko roztrzepujemy.
Kulebiak z trzema farszami
  1. 1. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę i rozwałkowujemy na grubość palca.
  2. 2. Na wierzchu układamy 1/4 plasterków masła. Ciasto kilkakrotnie składamy (jak chusteczkę), rozwałkowujemy, kładziemy kolejną porcję masła, składamy i rozwałkowujemy. Tę czynność powtarzamy 4 razy.
  3. 3. Po ostatnim wałkowaniu ciasta formujemy nieco większy placek. Posypujemy go lekko mąką, następnie w 3 rzędach układamy na nim farsze. Zawijamy ciasto i sklejamy brzegi.
  4. 4. Przekładamy do posmarowanej masłem podłużnej formy. Smarujemy po wierzchu roztrzepanym jajkiem.
  5. 5. Wstawiamy do piekarnika. Kulebiak pieczemy 35 minut w temperaturze 180°C.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia kresowa
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: grzyby jajka mąka i produkty zbożowe ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
wh0cd881164 order cytotec
wh0cd440316 abilify no rx fluoxetine online Order Elocon medrol pak
wh0cd264737 prednisolone tablets
wh0cd587259 sildenafil 50 order amoxil online bentyl plendil albenza lipitor ventolin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.712