Kulebiak nadziewany sandaczem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.33
3
Średnia 4.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Ryż na sypko  g  x   kcal =  kcal
Sandacz  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe Półwytrawne  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kulebiak
Składniki potrzebne do wykonania Kulebiak
Cukier - 1 łyżeczka do herbaty
  1. 1. Przesiewamy mąkę, łączymy ją z jednym całym jajkiem i dwoma żółtkami. Roztapiamy masło, łączymy z mlekiem i mieszamy z masą.
  2. 2. Ucieramy drożdże z łyżką mąki, cukrem i połową mleka. Odstawiamy na kwadrans w ciepłe miejsce, aż zaczną wyrastać. Dodajemy je do masy mącznej, dokładnie wyrabiamy jednolite ciasto i odstawiamy ponownie,na pół godziny, w ciepłe miejsce, aby wyrosło.
Farsz
Składniki potrzebne do wykonania Farsz
Masło - 1 łyżka stołowa
Mąka - 2 łyżki stołowe
Sól - wg. uznania
  1. 1. Przyrządzamy ryż na sypko według przepisu.
  2. 2. Myjemy, patroszymy i filetujemy rybę, aby uzyskać ok. 500 gram filetów. Doprawiamy filety solą i sokiem z cytryny; odstawiamy, aż nasiąkną.
  3. 3. Siekamy drobno cebulę i szklimy na łyżce masła.
  4. 4. Gotowy ryż doprawiamy sokiem z cytryny, łączymy z cebulą, posiekaną pietruszką i startą skórką z cytryny. Dodajemy do smaku sól i pieprz i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na pół godziny.
  5. 5. Rybę dusimy przez około 20 minut w winie z łyżką masła, po czym wyjmujemy z niej ości, obieramy skórę i kroimy na kawałki.
  6. 6. Przyrządzamy zasmażkę z masła i mąki. Zalewamy przegotowaną wodą i zagęszczamy sos z ryby. Do sosu wkładamy kawałki sandacza, przyprawione solą, pieprzem i sokiem z cytryny, a następnie całość studzimy.
  7. 7. Gotujemy trzy jajka na twardo i siekamy.
Kulebiak nadziewany sandaczem
  1. 1. Na rozwałkowanym cieście układamy rybę z sosem i ryżem. Posypujemy jajkami.
  2. 2. Nagrzewamy piekarnik do 180°C.
  3. 3. Boki ciasta sklejamy, układamy kulebiak na wysmarowanej olejem blasze i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  4. 4. Na koniec nacinamy ciasto w kilku miejscach, smarujemy białkiem i pieczemy 40-50 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia kresowa
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd424990 prednisolone by mail
wh0cd588071 allopurinol diclofenac gel 3 resource retin-a atenolol tenormin prednisolone
wh0cd216633 buy albendazole buy adalat Buy Provera albuterol drug buy robaxin
Przydatny artykuł dla osób, które planują założenie bądź dopiero co założyły aparat. Ja ...
wh0cd376695 buy toradol furosemide iv provera valtrex buy revia online fluoxetine
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.049