Kulebiak nadziewany sandaczem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.33
3
Średnia 4.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Ryż na sypko  g  x   kcal =  kcal
Sandacz  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe Półwytrawne  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kulebiak
Składniki potrzebne do wykonania Kulebiak
Cukier - 1 łyżeczka do herbaty
  1. 1. Przesiewamy mąkę, łączymy ją z jednym całym jajkiem i dwoma żółtkami. Roztapiamy masło, łączymy z mlekiem i mieszamy z masą.
  2. 2. Ucieramy drożdże z łyżką mąki, cukrem i połową mleka. Odstawiamy na kwadrans w ciepłe miejsce, aż zaczną wyrastać. Dodajemy je do masy mącznej, dokładnie wyrabiamy jednolite ciasto i odstawiamy ponownie,na pół godziny, w ciepłe miejsce, aby wyrosło.
Farsz
Składniki potrzebne do wykonania Farsz
Masło - 1 łyżka stołowa
Mąka - 2 łyżki stołowe
Sól - wg. uznania
  1. 1. Przyrządzamy ryż na sypko według przepisu.
  2. 2. Myjemy, patroszymy i filetujemy rybę, aby uzyskać ok. 500 gram filetów. Doprawiamy filety solą i sokiem z cytryny; odstawiamy, aż nasiąkną.
  3. 3. Siekamy drobno cebulę i szklimy na łyżce masła.
  4. 4. Gotowy ryż doprawiamy sokiem z cytryny, łączymy z cebulą, posiekaną pietruszką i startą skórką z cytryny. Dodajemy do smaku sól i pieprz i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na pół godziny.
  5. 5. Rybę dusimy przez około 20 minut w winie z łyżką masła, po czym wyjmujemy z niej ości, obieramy skórę i kroimy na kawałki.
  6. 6. Przyrządzamy zasmażkę z masła i mąki. Zalewamy przegotowaną wodą i zagęszczamy sos z ryby. Do sosu wkładamy kawałki sandacza, przyprawione solą, pieprzem i sokiem z cytryny, a następnie całość studzimy.
  7. 7. Gotujemy trzy jajka na twardo i siekamy.
Kulebiak nadziewany sandaczem
  1. 1. Na rozwałkowanym cieście układamy rybę z sosem i ryżem. Posypujemy jajkami.
  2. 2. Nagrzewamy piekarnik do 180°C.
  3. 3. Boki ciasta sklejamy, układamy kulebiak na wysmarowanej olejem blasze i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  4. 4. Na koniec nacinamy ciasto w kilku miejscach, smarujemy białkiem i pieczemy 40-50 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia kresowa
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.651