Ketchup z orzecha włoskiego

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech włoski  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ketchup z orzecha włoskiego
  1. 1. Cebulę obieramy i ścieramy na tartce.
  2. 2. Czosnek przeciskamy przez prasę.
  3. 3. Orzechy obieramy z łupin i również przeciskamy przez prasę.
  4. 4. Do salaterki przelewamy ocet, sos sojowy, wino, dodajemy czosnek, cebulę oraz orzechy.
  5. 5. Całość dokładnie mieszamy.
  6. 6. Tak przygotowanym sosem możemy smarować krakersy oraz chleb tostowy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: orzechy
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 allopurinol tetracycline celebrex 200 mg proscar desyrel 50 mg
wh0cd337793 fluoxetine10mg cipro benicar diclofenac furosemide furosemide 20 mg tab trazodone
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:4.644