Zapiekanka z kwaszonej kapusty z tofu

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Winogrono  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Tofu wędzone  g  x  kcal = 0 kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Crème fraîche  g  x   kcal =  kcal
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sos
Składniki potrzebne do wykonania Sos
Wino Musujące - 100 ml
  1. 1. Śmietanę, crème fraîche i 100 ml wina mieszamy.
  2. 2. Całość doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy.
Ziemniaki
Składniki potrzebne do wykonania Ziemniaki
  1. 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach przez około 20 minut, studzimy, obieramy i kroimy w plasterki.
  2. 2. Układamy je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, w którym będziemy piec zapiekankę.
Kapusta
Składniki potrzebne do wykonania Kapusta
Cukier - 1 łyżka stołowa
Sól - wg. uznania
Wino Musujące - 300 ml
  1. 1. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę. Podsmażamy ją na patelni.
  2. 2. Dodajemy do niej osączoną, odciśniętą kapustę, wlewamy połowę pozostałego wina i wsypujemy cukier.
  3. 3. Całość dusimy przez kilka minut, aż alkohol wyparuje, po czym wlewamy resztę wina i dusimy przez 10 minut.
  4. 4. Pokruszone tofu smażymy na oleju i dodajemy do kapusty razem z przekrojonymi na pół winogronami i obranymi, posiekanymi jabłkami.
  5. 5. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Zapiekanka
Składniki potrzebne do wykonania Zapiekanka
  1. 1. Kapustę z dodatkami kładziemy na ziemniaki i polewamy przygotowanym wcześniej sosem.
  2. 2. Pieczemy przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C, po czym posypujemy startym serem.
  3. 3. Temperaturę zmniejszamy do 180°C i zapiekamy przez kolejne 20 minut. Ser powinien nabrać żółtobrązowego koloru.
Zapiekanka z kwaszonej kapusty z tofu
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.905