Zapiekanka z kwaszonej kapusty z tofu

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Winogrono  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Tofu wędzone  g  x  kcal = 0 kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Crème fraîche  g  x   kcal =  kcal
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sos
Składniki potrzebne do wykonania Sos
Wino Musujące - 100 ml
  1. 1. Śmietanę, crème fraîche i 100 ml wina mieszamy.
  2. 2. Całość doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy.
Ziemniaki
Składniki potrzebne do wykonania Ziemniaki
  1. 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach przez około 20 minut, studzimy, obieramy i kroimy w plasterki.
  2. 2. Układamy je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, w którym będziemy piec zapiekankę.
Kapusta
Składniki potrzebne do wykonania Kapusta
Cukier - 1 łyżka stołowa
Sól - wg. uznania
Wino Musujące - 300 ml
  1. 1. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę. Podsmażamy ją na patelni.
  2. 2. Dodajemy do niej osączoną, odciśniętą kapustę, wlewamy połowę pozostałego wina i wsypujemy cukier.
  3. 3. Całość dusimy przez kilka minut, aż alkohol wyparuje, po czym wlewamy resztę wina i dusimy przez 10 minut.
  4. 4. Pokruszone tofu smażymy na oleju i dodajemy do kapusty razem z przekrojonymi na pół winogronami i obranymi, posiekanymi jabłkami.
  5. 5. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Zapiekanka
Składniki potrzebne do wykonania Zapiekanka
  1. 1. Kapustę z dodatkami kładziemy na ziemniaki i polewamy przygotowanym wcześniej sosem.
  2. 2. Pieczemy przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C, po czym posypujemy startym serem.
  3. 3. Temperaturę zmniejszamy do 180°C i zapiekamy przez kolejne 20 minut. Ser powinien nabrać żółtobrązowego koloru.
Zapiekanka z kwaszonej kapusty z tofu
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.957