Wołowy szponder z czerwonym winem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mostek wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wołowy szponder z czerwonym winem
  1. 1. Olej rozgrzewamy w naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do niego mostek i podsmażamy z obu stron.
  2. 2. Do mięsa dodajemy cebulę, rumienimy ją, a następnie wlewamy wino i całość doprowadzamy do wrzenia.
  3. 3. Po 20 minutach gotowania do potrawy dodajemy czosnek, tymianek, liść laurowy, przegotowaną wodę i zagotowujemy.
  4. 4. Doprawione mięso gotujemy na małym ogniu przez 3 godziny, od czasu do czasu mieszając.
  5. 5. Pod koniec gotowania potrawę solimy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe: Przepisy bezglutenowe,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.78