Królik duszony w białym winie

Królik duszony w białym winie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso z królika  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Królik duszony w białym winie
  1. 1. Mięso z królika dokładnie myjemy, osuszamy i przekładamy na półmisek.
    Mięso z królika dokładnie myjemy, osuszamy i przekładamy na półmisek.
  2. 2. Do rondla wkładamy masło i podsmażamy na nim marchew, czosnek, seler i cebulę.
  3. 3. Podsmażone na złoty kolor warzywa wyjmujemy z rondla i odstawiamy.
  4. 4. Na pozostały tłuszcz przekładamy mięso, obkładamy go warzywami i wlewamy wino.
  5. 5. Całość gotujemy przez chwilę, a następnie wlewamy wodę i zagotowujemy.
  6. 6. Rondel przykrywamy, zmniejszamy ogień i dusimy przez 90 minut. W razie potrzeby dolewamy wodę.
  7. 7. Pod koniec duszenia potrawę solimy. Podajemy na ciepło, polane sosem z warzywami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd306073 buy sildenafil
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.286