Kluski z bryndzy na śniadanie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Margaryna  g  x  kcal = 0 kcal
Ser bryndza  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kluski z bryndzy na śniadanie
  1. 1. Wodę zagotowujemy i dodajemy do niej masło, a następnie mąkę. Całość gotujemy, ciągle mieszając aż powstanie jednolita, zwarta masa.
  2. 2. Zagęszczone ciasto zestawiamy z ognia i wbijamy do niego jaja. Wyrabiamy i odstawiamy do ostygnięcia.
  3. 3. Schłodzone ciasto mieszamy z bryndzą i nakładamy je łyżką na wysmarowaną blachę.
  4. 4. Całość pieczemy w piekarniku o temperaturze 180°C, aż kluski się zarumienią.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Śniadanie
Kuchnie świata: kuchnia Śląska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Pieczenie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd945975 prednisone advair erythromycin propecia atomoxetine strattera
wh0cd306073 buy sildenafil
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.791