Staropolski smalec na kanapki

Staropolski smalec na kanapki
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.94
16
Średnia 2.94 / 5 (16 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Podgardle wieprzowe  g  x  kcal = 0 kcal
Boczek wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Staropolski smalec na kanapki
  1. 1. Boczek oraz podgardle kroimy w drobną kostkę, przekładamy na patelnię i wytapiamy tłuszcz.
    Boczek oraz podgardle kroimy w drobną kostkę, przekładamy na patelnię i wytapiamy tłuszcz.
  2. 2. Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy ją do tłuszczu i smażymy.
  3. 3. Ziele angielskie rozcieramy w moździerzu i razem z majerankiem dodajemy do tłuszczu.
  4. 4. Po kilku minutach do tłuszczu dodajemy utarte jabłka i przyprawiamy solą oraz pieprzem.
  5. 5. Gotowy smalec przelewamy do miseczek i odstawiamy do zastygnięcia. Od czasu do czasu mieszamy, aby skwarki równomiernie się rozłożyły.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: powyżej 12
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.207