Staropolski smalec na kanapki

Staropolski smalec na kanapki
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.94
16
Średnia 2.94 / 5 (16 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Podgardle wieprzowe  g  x  kcal = 0 kcal
Boczek wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Staropolski smalec na kanapki
  1. 1. Boczek oraz podgardle kroimy w drobną kostkę, przekładamy na patelnię i wytapiamy tłuszcz.
    Boczek oraz podgardle kroimy w drobną kostkę, przekładamy na patelnię i wytapiamy tłuszcz.
  2. 2. Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy ją do tłuszczu i smażymy.
  3. 3. Ziele angielskie rozcieramy w moździerzu i razem z majerankiem dodajemy do tłuszczu.
  4. 4. Po kilku minutach do tłuszczu dodajemy utarte jabłka i przyprawiamy solą oraz pieprzem.
  5. 5. Gotowy smalec przelewamy do miseczek i odstawiamy do zastygnięcia. Od czasu do czasu mieszamy, aby skwarki równomiernie się rozłożyły.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: powyżej 12
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.185