Schab faszerowany jajkiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.57
7
Średnia 4.57 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Schab bez kości  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Musztarda  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Schab faszerowany jajkiem
  1. 1. Sól i cukier rozpuszczamy w 1l wody.
  2. 2. Przez środek schabu wycinamy otwór, w którym później umieścimy farsz. Przekładamy go do zalewy i odstawiamy na 3 dni.
  3. 3. Jaja gotujemy na twardo.
  4. 4. Po upływie 3 dni mięso wyjmujemy z zalewy, a w nacięcie wkładamy obrane jaja.
  5. 5. Całość smarujemy musztardą, posypujemy majerankiem i pieprzem.
  6. 6. Schab przekładamy na blachę i pieczemy przez godzinę w piekarniku.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd227951 cheap cafergot tamoxifen Where To Buy Diflucan bentyl without rx
wh0cd120056 link
wh0cd109027 tadalafil sildenafil synthroid
wh0cd542798 inderal buy robaxin cheapest avalide diclofenac buspar
wh0cd816843 nexium buy cheap nolvadex online without prescription atarax 25 erythromycin metformin ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.149