Ptasie mleczko na biszkopcie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.33
3
Średnia 3.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Galaretka owocowa  g  x   kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Biszkopt
Składniki potrzebne do wykonania Biszkopt
Cukier - 6 łyżek stołowych
Masło - 1 łyżeczka do herbaty
  1. 1. Myjemy skorupki jaj i oddzielamy żółtka od białek.
  2. 2. Z białek ubijamy pianę. Stopniowo wsypujemy cukier i dalej ubijamy.
  3. 3. Do ubitych na sztywno białek, dodajemy żółtka. Całość delikatnie mieszamy.
  4. 4. Wsypujemy przesiane z proszkiem do pieczenia mąki i dalej delikatnie mieszamy.
  5. 5. Dno formy smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Boków blaszki nie smarujemy.
  6. 6. Ciasto przekładamy do przygotowanej formy, wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180°C przez 30 minut.
  7. 7. Upieczony biszkopt nie wyjmujemy z blaszki.
Ptasie mleczko
Składniki potrzebne do wykonania Ptasie mleczko
Woda - 2 szklanki
  1. 1. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie.
  2. 2. Z białek i cukru ubijamy sztywną pianę.
  3. 3. Pod koniec ubijania wlewamy tężejące galaretki i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Ptasie mleczko na biszkopcie
  1. 1. Na zimny biszkopt wylewamy przygotowane ptasie mleczko.
  2. 2. Ciasto odstawiamy w chłodne miejsce do całkowitego stężenia puszystej pianki.
  3. 3. Schłodzone ciasto wyjmujemy z formy.
  4. 4. 
  5. 5. Możemy udekorować startą czekoladą.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.597