Ptasie mleczko na biszkopcie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.33
3
Średnia 3.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Galaretka owocowa  g  x   kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Biszkopt
Składniki potrzebne do wykonania Biszkopt
Cukier - 6 łyżek stołowych
Masło - 1 łyżeczka do herbaty
  1. 1. Myjemy skorupki jaj i oddzielamy żółtka od białek.
  2. 2. Z białek ubijamy pianę. Stopniowo wsypujemy cukier i dalej ubijamy.
  3. 3. Do ubitych na sztywno białek, dodajemy żółtka. Całość delikatnie mieszamy.
  4. 4. Wsypujemy przesiane z proszkiem do pieczenia mąki i dalej delikatnie mieszamy.
  5. 5. Dno formy smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Boków blaszki nie smarujemy.
  6. 6. Ciasto przekładamy do przygotowanej formy, wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180°C przez 30 minut.
  7. 7. Upieczony biszkopt nie wyjmujemy z blaszki.
Ptasie mleczko
Składniki potrzebne do wykonania Ptasie mleczko
Woda - 2 szklanki
  1. 1. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie.
  2. 2. Z białek i cukru ubijamy sztywną pianę.
  3. 3. Pod koniec ubijania wlewamy tężejące galaretki i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Ptasie mleczko na biszkopcie
  1. 1. Na zimny biszkopt wylewamy przygotowane ptasie mleczko.
  2. 2. Ciasto odstawiamy w chłodne miejsce do całkowitego stężenia puszystej pianki.
  3. 3. Schłodzone ciasto wyjmujemy z formy.
  4. 4. 
  5. 5. Możemy udekorować startą czekoladą.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:5.515