Indyk w galarecie

Indyk w galarecie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z indyka  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal =  kcal
Wywar z kości  g  x   kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Sałata zielona  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal = 0 kcal
Ocet spirytusowy  g  x  kcal =  kcal
Pikle  g  x   kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Indyk w galarecie
  1. 1. Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w plasterki.
    Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w plasterki.
  2. 2. Opłukane mięso z piersi indyka wkładamy do rondla wyłożonego plasterkami słoniny i marchwi. Przykrywamy krążkami cebuli, selera i pietruszki, dodajemy liście bobkowe, kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego i imbir. Następnie dolewamy szklankę wody i dusimy pod przykryciem.
  3. 3. Wywar z kości dodajemy, gdy drób zmięknie i nabierze złotego koloru. Wlewamy ocet, szklankę białego wina i sok z cytryny. Gotujemy jeszcze przez godzinę.
  4. 4. Wyjmujemy indyka, kroimy na kawałki.
  5. 5. Wywar przecedzamy do innego naczynia i usuwamy z powierzchni tłuszcz. Gotujemy przez 20 minut na małym ogniu. Następnie odsączamy. Jeśli wywar nie jest dość klarowny możemy dodać białko jajka i zagotować.
  6. 6. Niewielką ilość wywaru wlewamy do formy na galaretę. Wstawiamy do lodówki.
  7. 7. Na zastygłą galaretę przekładamy część gotowanych warzyw. Na nich układamy kawałki indyka i pikle. Następnie zalewamy wszystko wywarem i wstawiamy do lodówki.
  8. 8. Przed podaniem wkładamy na chwilę formę do naczynia z gorącą wodą, ułatwi to wyjęcie z niej galarety.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób warzywa
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie Duszenie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:4.268