Indyk w galarecie

Indyk w galarecie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z indyka  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal =  kcal
Wywar z kości  g  x   kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Sałata zielona  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal = 0 kcal
Ocet spirytusowy  g  x  kcal =  kcal
Pikle  g  x   kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Indyk w galarecie
  1. 1. Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w plasterki.
    Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w plasterki.
  2. 2. Opłukane mięso z piersi indyka wkładamy do rondla wyłożonego plasterkami słoniny i marchwi. Przykrywamy krążkami cebuli, selera i pietruszki, dodajemy liście bobkowe, kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego i imbir. Następnie dolewamy szklankę wody i dusimy pod przykryciem.
  3. 3. Wywar z kości dodajemy, gdy drób zmięknie i nabierze złotego koloru. Wlewamy ocet, szklankę białego wina i sok z cytryny. Gotujemy jeszcze przez godzinę.
  4. 4. Wyjmujemy indyka, kroimy na kawałki.
  5. 5. Wywar przecedzamy do innego naczynia i usuwamy z powierzchni tłuszcz. Gotujemy przez 20 minut na małym ogniu. Następnie odsączamy. Jeśli wywar nie jest dość klarowny możemy dodać białko jajka i zagotować.
  6. 6. Niewielką ilość wywaru wlewamy do formy na galaretę. Wstawiamy do lodówki.
  7. 7. Na zastygłą galaretę przekładamy część gotowanych warzyw. Na nich układamy kawałki indyka i pikle. Następnie zalewamy wszystko wywarem i wstawiamy do lodówki.
  8. 8. Przed podaniem wkładamy na chwilę formę do naczynia z gorącą wodą, ułatwi to wyjęcie z niej galarety.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób warzywa
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie Duszenie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.713