Zupa myśliwska

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
4
Średnia 3 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso z królika  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Madera  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mięso z królika  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa
Składniki potrzebne do wykonania Zupa
Mąka - 2 łyżki stołowe
Masło - 2 łyżki stołowe
Sól - wg. uznania
  1. 1. Mięso z królika dusimy pod przykryciem z masłem, cebulą i jałowcem.
  2. 2. Kiedy będzie miękkie, podsypujemy je mąką, podsmażamy i podlewamy rosołem.
  3. 3. Mięso mielimy.
  4. 4. Dwie łyżki zmielonego mięsa odkładamy na pulpety, natomiast resztę rozprowadzamy z rosołem.
  5. 5. Zupę doprawiamy solą.
  6. 6. Wlewamy Maderę.
  7. 7. Całość doprowadzamy do wrzenia.
Pulpety z królika
Składniki potrzebne do wykonania Pulpety z królika
Masło - 2 łyżki stołowe
Mleko - 0.5 szklanki
Cebula - 0.5 sztuk małych
Sól - wg. uznania
  1. 1. Startą cebulę dusimy na maśle, dodajemy zmielone mięso, namoczoną w mleku i wyciśniętą bułkę, jajo i szczyptę soli.
  2. 2. Mieszamy dokładnie, lepimy małe pulpety i gotujemy je w osolonej wodzie.
Zupa myśliwska
  1. 1. Ugotowane pulpety wkładamy do zupy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
wh0cd327590 online flagyl anafranil
wh0cd294750 Buy Buspar Online
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.629