Zupa myśliwska

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
4
Średnia 3 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso z królika  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Madera  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mięso z królika  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa
Składniki potrzebne do wykonania Zupa
Mąka - 2 łyżki stołowe
Masło - 2 łyżki stołowe
Sól - wg. uznania
  1. 1. Mięso z królika dusimy pod przykryciem z masłem, cebulą i jałowcem.
  2. 2. Kiedy będzie miękkie, podsypujemy je mąką, podsmażamy i podlewamy rosołem.
  3. 3. Mięso mielimy.
  4. 4. Dwie łyżki zmielonego mięsa odkładamy na pulpety, natomiast resztę rozprowadzamy z rosołem.
  5. 5. Zupę doprawiamy solą.
  6. 6. Wlewamy Maderę.
  7. 7. Całość doprowadzamy do wrzenia.
Pulpety z królika
Składniki potrzebne do wykonania Pulpety z królika
Masło - 2 łyżki stołowe
Mleko - 0.5 szklanki
Cebula - 0.5 sztuk małych
Sól - wg. uznania
  1. 1. Startą cebulę dusimy na maśle, dodajemy zmielone mięso, namoczoną w mleku i wyciśniętą bułkę, jajo i szczyptę soli.
  2. 2. Mieszamy dokładnie, lepimy małe pulpety i gotujemy je w osolonej wodzie.
Zupa myśliwska
  1. 1. Ugotowane pulpety wkładamy do zupy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.511