Kołaczki z kapustą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Ser Oscypek  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Drożdże piekarskie  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto na kołaczki
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto na kołaczki
Sól - 0.5 łyżeczki do herbaty
Smalec - 1 łyżeczka do herbaty
  1. 1. Do miski wsypujemy mąkę, do wgłębienia wbijamy żółtka, dodajemy cukier, drożdże, sól, skórkę z cytryny i wlewamy mleko.
  2. 2. Zagniatamy ciasto.
  3. 3. Dodajemy ciepłe masło i dokładnie mieszamy, po czym odstawiamy w ciepłe miejsce.
  4. 4. Kładziemy na blasze arkusz papieru i smarujemy go smalcem.
  5. 5. Gdy ciasto urośnie, wyrabiamy małe, okrągłe bułeczki o masie 3dkg.
  6. 6. Bułeczki układamy w dość dużych odstępach na papierze i pozostawiamy przykryte.
Kapusta do kołaczków
Składniki potrzebne do wykonania Kapusta do kołaczków
Sól - wg. uznania
  1. 1. Kapustę obgotowujemy.
  2. 2. Następnie siekamy i smażymy na smalcu z cebulą.
  3. 3. Przyprawiamy solą i pieprzem.
  4. 4. Dodajemy utarty owczy ser i jajo.
  5. 5. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.
Nadziewanie bułeczek kapustą
Składniki potrzebne do wykonania Nadziewanie bułeczek kapustą
  1. 1. Gdy bułeczki urosną, wyciskamy w nich trzema palcami dołki.
  2. 2. Smarujemy jajem i wypełniamy każdy dołek przyrządzoną kapustą.
  3. 3. Pieczemy w temp. 180°C przez 30 minut.
Kołaczki z kapustą
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.779