Polędwica w sosie maderowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Polędwica wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Trufla czarna  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Madera  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Karmel  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Polędwica
Składniki potrzebne do wykonania Polędwica
Sól - 1 łyżka stołowa
Woda - 2 łyżki stołowe
  1. 1. Polędwicę nacieramy solą i pieprzem. Szpikujemy słoniną . Polewamy sokiem z połowy cytryny i odstawiamy na 20 minut.
  2. 2. Rozgrzewamy w rondlu masło i na dużym ogniu zrumieniamy polędwicę z obydwóch stron.
  3. 3. Podlewamy mięso 2-3 łyżkami wody i wstawiamy do piekarnika na godzinę.
Sos maderowy
Składniki potrzebne do wykonania Sos maderowy
Cytryna - 2 łyżki stołowe
Cukier - 2 łyżki stołowe
Karmel - 2 łyżki stołowe
  1. 1. Zasmażkę z masła i mąki zalewamy rosołem. Wkładamy obrane i zgniecione widelcem trufle.
  2. 2. Całość gotujemy aż sos zgęstnieje.
  3. 3. Dodajemy sok z cytryny, cukier, wino i karmel.
  4. 4. Zagotowujemy i prze­cieramy sos przez gęste sito.
  5. 5. Sos powinien być płynny.
Polędwica w sosie maderowym
  1. 1. Do rondla, w którym piekła się polędwica, wlewamy sos maderowy, zagotowujemy.
  2. 2. Polędwicę podajemy pokrojoną w cienkie plastry, polaną sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: alkohol grzyby wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.794