Polędwica w sosie maderowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Polędwica wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Trufla czarna  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Madera  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Karmel  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Polędwica
Składniki potrzebne do wykonania Polędwica
Sól - 1 łyżka stołowa
Woda - 2 łyżki stołowe
  1. 1. Polędwicę nacieramy solą i pieprzem. Szpikujemy słoniną . Polewamy sokiem z połowy cytryny i odstawiamy na 20 minut.
  2. 2. Rozgrzewamy w rondlu masło i na dużym ogniu zrumieniamy polędwicę z obydwóch stron.
  3. 3. Podlewamy mięso 2-3 łyżkami wody i wstawiamy do piekarnika na godzinę.
Sos maderowy
Składniki potrzebne do wykonania Sos maderowy
Cytryna - 2 łyżki stołowe
Cukier - 2 łyżki stołowe
Karmel - 2 łyżki stołowe
  1. 1. Zasmażkę z masła i mąki zalewamy rosołem. Wkładamy obrane i zgniecione widelcem trufle.
  2. 2. Całość gotujemy aż sos zgęstnieje.
  3. 3. Dodajemy sok z cytryny, cukier, wino i karmel.
  4. 4. Zagotowujemy i prze­cieramy sos przez gęste sito.
  5. 5. Sos powinien być płynny.
Polędwica w sosie maderowym
  1. 1. Do rondla, w którym piekła się polędwica, wlewamy sos maderowy, zagotowujemy.
  2. 2. Polędwicę podajemy pokrojoną w cienkie plastry, polaną sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: alkohol grzyby wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
wh0cd327590 online flagyl anafranil
wh0cd294750 Buy Buspar Online
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.221