WZ-ka

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.67
3
Średnia 2.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Margaryna  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Śmietana 36%  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
Mleko - 0.5 szklanki
  1. 1. Ucieramy margarynę, cukier i jajka.
  2. 2. Dodajemy stopniowo mąkę, mleko, kakao, cynamon i sodę.
  3. 3. Ciasto wlewamy na wysmarowana tłuszczem blachę.
  4. 4. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 160°C przez 30 minut.
Śmietana
Składniki potrzebne do wykonania Śmietana
  1. 1. Ucieramy margarynę z cukrem pudrem i dodajemy śmietanę.
Polewa kakaowa
Składniki potrzebne do wykonania Polewa kakaowa
Mleko - 2 łyżki stołowe
  1. 1. Rozpuszczamy w garnku margarynę.
  2. 2. Dodajemy mleko, cukier i kakao, cały czas mieszając.
  3. 3. Gotowa polewę studzimy.
WZ-ka
  1. 1. Ciasto kroimy w poprzek, aby powstały dwa blaty.
  2. 2. Przekładamy ciasto kremem.
  3. 3. Ciasto polewamy polewą i czekamy aż polewa zastygnie.
  4. 4. Z ciasta wycinamy pojedyncze kwadratowe ciastka i dekorujemy kremem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.114