WZ-ka

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.67
3
Średnia 2.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Margaryna  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Śmietana 36%  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
Mleko - 0.5 szklanki
  1. 1. Ucieramy margarynę, cukier i jajka.
  2. 2. Dodajemy stopniowo mąkę, mleko, kakao, cynamon i sodę.
  3. 3. Ciasto wlewamy na wysmarowana tłuszczem blachę.
  4. 4. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 160°C przez 30 minut.
Śmietana
Składniki potrzebne do wykonania Śmietana
  1. 1. Ucieramy margarynę z cukrem pudrem i dodajemy śmietanę.
Polewa kakaowa
Składniki potrzebne do wykonania Polewa kakaowa
Mleko - 2 łyżki stołowe
  1. 1. Rozpuszczamy w garnku margarynę.
  2. 2. Dodajemy mleko, cukier i kakao, cały czas mieszając.
  3. 3. Gotowa polewę studzimy.
WZ-ka
  1. 1. Ciasto kroimy w poprzek, aby powstały dwa blaty.
  2. 2. Przekładamy ciasto kremem.
  3. 3. Ciasto polewamy polewą i czekamy aż polewa zastygnie.
  4. 4. Z ciasta wycinamy pojedyncze kwadratowe ciastka i dekorujemy kremem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.858