Pstrąg łososiowy faszerowany

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ryba słodkowodna  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pstrąg  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Farsz muślinowy do ryby
Składniki potrzebne do wykonania Farsz muślinowy do ryby
Sól - wg. uznania
  1. 1. Rybę kroimy na kawałki i mielimy w maszynce do mięsa.
  2. 2. Białko jaja wlewamy na talerz i rozmącamy widelcem.
  3. 3. Masę rybną wkładamy do miski, dodajemy białko, sól i pieprz.
  4. 4. Wszystkie składniki mieszamy.
  5. 5. Całość wstawiamy do lodówki.
  6. 6. Naczynie z masą rybną umieszczamy w większym naczyniu z lodem i powoli dodajemy śmietanę.
  7. 7. Marchew z drobno pokrojoną cebulą, dusimy w rondlu na maśle, studzimy i mieszamy z farszem muślinowym.
Gotowanie ryby
Składniki potrzebne do wykonania Gotowanie ryby
Sól - wg. uznania
  1. 1. Pstrąga patroszymy, myjemy i osuszamy.
  2. 2. Gotujemy wywar z ryby, a pod koniec gotowania wlewamy białe wino.
  3. 3. Doprawiamy solą i pieprzem.
Składniki potrzebne do wykonania
  1. 1. 
Pstrąg łososiowy faszerowany
  1. 1. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 230°C.
  2. 2. Rybę napełniamy farszem muślinowym i wkładamy do brytfanny.
  3. 3. Rybę w brytfannie zalewamy wywarem i pieczemy w piekarniku 20min.
  4. 4. Po wyjęciu z piekarnika pstrąga odcedzamy z wywaru i wykładamy na talerz.
  5. 5. Talerz stawiamy w ciepłym miejscu.
  6. 6. Wywar odparowujemy, ubijamy trzepaczką i mieszamy z 50g masła.
  7. 7. Upieczonego pstrąga podajemy polanego sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: alkohol mleko i produkty mleczne ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.065