Pstrąg łososiowy faszerowany

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ryba słodkowodna  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pstrąg  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Farsz muślinowy do ryby
Składniki potrzebne do wykonania Farsz muślinowy do ryby
Sól - wg. uznania
  1. 1. Rybę kroimy na kawałki i mielimy w maszynce do mięsa.
  2. 2. Białko jaja wlewamy na talerz i rozmącamy widelcem.
  3. 3. Masę rybną wkładamy do miski, dodajemy białko, sól i pieprz.
  4. 4. Wszystkie składniki mieszamy.
  5. 5. Całość wstawiamy do lodówki.
  6. 6. Naczynie z masą rybną umieszczamy w większym naczyniu z lodem i powoli dodajemy śmietanę.
  7. 7. Marchew z drobno pokrojoną cebulą, dusimy w rondlu na maśle, studzimy i mieszamy z farszem muślinowym.
Gotowanie ryby
Składniki potrzebne do wykonania Gotowanie ryby
Sól - wg. uznania
  1. 1. Pstrąga patroszymy, myjemy i osuszamy.
  2. 2. Gotujemy wywar z ryby, a pod koniec gotowania wlewamy białe wino.
  3. 3. Doprawiamy solą i pieprzem.
Składniki potrzebne do wykonania
  1. 1. 
Pstrąg łososiowy faszerowany
  1. 1. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 230°C.
  2. 2. Rybę napełniamy farszem muślinowym i wkładamy do brytfanny.
  3. 3. Rybę w brytfannie zalewamy wywarem i pieczemy w piekarniku 20min.
  4. 4. Po wyjęciu z piekarnika pstrąga odcedzamy z wywaru i wykładamy na talerz.
  5. 5. Talerz stawiamy w ciepłym miejscu.
  6. 6. Wywar odparowujemy, ubijamy trzepaczką i mieszamy z 50g masła.
  7. 7. Upieczonego pstrąga podajemy polanego sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: alkohol mleko i produkty mleczne ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.869