Zrazy na kwaśno

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Słonina wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Zrazówka  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Chleb razowy  g  x   kcal =  kcal
Karmel  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy wołowe
Składniki potrzebne do wykonania Zrazy wołowe
Masło - 4 łyżki stołowe
Sól - wg. uznania
  1. 1.  Mięso kroimy na 4 równej wielkości kawałki, rozbijamy je za pomocą tłuczka do mięsa i solimy.
  2. 2. Cebulę kroimy i dusimy na maśle.
  3. 3. Do cebuli dodajmy pokrojony chleb, sól, pieprz oraz żółtko i dokładnie mieszamy.
  4. 4. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta, dodajemy białko lub łyżkę śmietany.
  5. 5. Na kawałkach mięsa kładziemy nadzienie z cebuli i chleba.
  6. 6. Formujemy podłużne zrazy, solimy i owijamy cienkimi płatami słoniny.
  7. 7. Następnie owijamy je nicią i smażymy na małym ogniu.
Sos do zrazów
Składniki potrzebne do wykonania Sos do zrazów
Cukier - 1 łyżeczka do herbaty
Masło - 5 łyżek stołowych
Mąka - 4 łyżki stołowe
Cebula - 2 sztuki małe
Sól - wg. uznania
Karmel - 1 łyżeczka do herbaty
  1. 1. Przygotowujemy zasmażkę z masła, mąki i pokrojonej cebuli.
  2. 2. Rozprowadzamy ją wodą, przyprawiamy solą, dodajemy sok z cytryny, karmel i cukier oraz pozostałe przyprawy.
  3. 3. Całość gotujemy. Powinniśmy otrzymać około 1 litr sosu.
Zrazy na kwaśno
  1. 1. Na gotujący się sos wkładamy zrazy i gotujemy przez godzinę.
  2. 2. Zrazy podajemy z ziemniakami, a sam sos przed polaniem mięsa przecedzamy przez sito.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe warzywa wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.788