Nektarynka suszona

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Nektarynka  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Nektarynka suszona
  1. 1. Świeże, dojrzałe nektarynki myjemy i osuszamy.
  2. 2. 2.Na blasze rozkładamy lnianą ściereczkę, kładziemy na niej owoce tak, aby się nie dotykały (w całości albo w połówkach).
  3. 3. 3.Wkładamy do piekarnika.
  4. 4. 4.Piekarnik rozgrzewamy do temperatury około 60°C Podczas suszenia delikatnie uchylamy drzwiczki piekarnika, aby zapewnić wymianę powietrza i odprowadzenie wilgoci.
  5. 5. 5.Suszymy kilka godzin (nie mniej niż4-5h).
  6. 6. Z trzech kilogramów otrzymujemy około pół kilograma suszu.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
wh0cd152067 diclofenac by mail order
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.849