Pieczeń z ostrym sosem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sos ostry  g  x   kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Zrazówka  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina wędzona  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń z ostrym sosem
  1. 1. Mięso zrazowe rozbijamy wałkiem.
  2. 2. Wyciskamy na nie sok z cytryny, obkładamy plasterkami cebuli.
  3. 3. Kroimy słoninę w paski, posypujemy papryką i szpikujemy nią głęboko pieczeń.
  4. 4. Mięso solimy i rumienimy na maśle, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod pokrywą.
  5. 5. Przygotowujemy ostry sos i polewamy nim od czasu do czasu pieczeń, pilnując, aby nie wyschła.
  6. 6. Przed podaniem wstawiamy pieczeń na 15 minut do piekarnika.
  7. 7. Pokrojoną w cienkie plastry pieczeń układamy na półmisku i polewamy sosem. Oddzielnie podajemy ugotowane ziemniaki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
upieczone, pokrojone, zjedzone :-) pychotka
wh0cd912132 cheapest propecia sildenafil best price
wh0cd761379 homepage prozac no rx
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.683