Wątróbka po śląsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.67
3
Średnia 3.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wątroba cielęca  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Przyprawa maggi  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Wywar z kości  g  x   kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wątróbka po śląsku
  1. 1. Wątrobę myjemy, oczyszczamy, kroimy na kawałki i oprószamy mąką.
  2. 2. Podsmażamy mięso na rozgrzanym smalcu.
  3. 3. Dodajemy pokrojoną cebulę i całość smażymy.
  4. 4. Dolewamy wywar z kości, dodajemy sól, pieprz, przyprawę typu maggi i dusimy przez około 15 minut.
  5. 5. Czerstwą bułkę kroimy w kostkę, dodajemy do wątroby i dusimy całość około 5 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia Śląska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina warzywa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.743