Pieczeń po śląsku z jajem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.67
3
Średnia 2.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Wieprzowina ścięgnista chuda lub średnio tłusta - wieprzowina kl. III  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina kl. I - wołowina chuda nieścięgnista  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń po śląsku z jajem
  1. 1. Wołowinę bez kości i okrawki wieprzowe mielimy razem z namoczoną i odciśniętą bułką.
  2. 2. Do masy dodajemy dwa jaja oraz podsmażoną na smalcu pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.
  3. 3. Oprószamy stolnicę bułką tartą i formujemy na niej masę z mięsa w prostokąt.
  4. 4. Pięć jaj gotujemy na półtwardo, obieramy i układamy obok siebie na środku prostokąta z mięsa.
  5. 5. Prostokąt zwijamy w rulon i wkładamy do wysmarowanej tłuszczem formy.
  6. 6. Pieczemy w piekarniku przez 40 minut, skrapiając pozostałą częścią smalcu.
  7. 7. Upieczone mięso kroimy tak, aby w każdej porcji znalazło się pół jaja.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Śląska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka wieprzowina wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.572