Pieczeń po śląsku z jajem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.67
3
Średnia 2.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Wieprzowina ścięgnista chuda lub średnio tłusta - wieprzowina kl. III  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina kl. I - wołowina chuda nieścięgnista  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń po śląsku z jajem
  1. 1. Wołowinę bez kości i okrawki wieprzowe mielimy razem z namoczoną i odciśniętą bułką.
  2. 2. Do masy dodajemy dwa jaja oraz podsmażoną na smalcu pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.
  3. 3. Oprószamy stolnicę bułką tartą i formujemy na niej masę z mięsa w prostokąt.
  4. 4. Pięć jaj gotujemy na półtwardo, obieramy i układamy obok siebie na środku prostokąta z mięsa.
  5. 5. Prostokąt zwijamy w rulon i wkładamy do wysmarowanej tłuszczem formy.
  6. 6. Pieczemy w piekarniku przez 40 minut, skrapiając pozostałą częścią smalcu.
  7. 7. Upieczone mięso kroimy tak, aby w każdej porcji znalazło się pół jaja.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Śląska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka wieprzowina wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.012