Schab sztygarski

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Schab bez kości  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar z kości  g  x   kcal =  kcal
Kiełbasa śląska parzona  g  x   kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal = 0 kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Schab sztygarski
  1. 1. Schab płuczemy i osuszamy.
  2. 2. Nacinamy poziomo otwór i wkładamy do kiełbasę.
  3. 3. Schab owijamy mocno sznurkiem i oprószamy solą.
  4. 4. Pieczemy w brytfannie wysmarowanej smalcem, a pod koniec pieczenia posypujemy kminkiem.
  5. 5. Z upieczonego schabu zdejmujemy sznurek i kroimy mięso w plastry.
  6. 6. Na tłuszczu, który pozostał z pieczenia rumienimy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy do niej koncentrat pomidorowy i paprykę oraz mąkę.
  7. 7. Zasmażamy całość i rozprowadzamy wywarem, zagotowujemy i dodajemy czosnek roztarty z solą.
  8. 8. Schab podajemy polany przygotowanym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Śląska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.125