Pieczeń wołowa na kwaśno

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
5
Średnia 2 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Zrazówka  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ocet 6%  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń wołowa na kwaśno
  1. 1. Mięso myjemy, rozbijamy, solimy i obsmażamy krótko na silnym ogniu z każdej strony, aby się mocno zrumieniło.
  2. 2. Przekładamy mięso do rondla, zalewamy roztopionym smalcem oraz wodą.
  3. 3. Dodajemy pokrojoną cebulę oraz przyprawy i ocet. Całość dusimy pod przykryciem, skrapiając pieczeń wodą.
  4. 4. Miękkie mięso kroimy na porcje w poprzek włókien.
  5. 5. Mąkę mieszamy z wodą i dodajemy do sosu, ciągle mieszając, aby nie utworzyły się grudki. Zagotowujemy całość.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Śląska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd32027 RETIN A MICRO
wh0cd481456 additional info price of celebrex
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.332