Pieczeń huzarska

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Zrazówka  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Ocet 6%  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń huzarska
  1. 1. Z wody, octu, pokrojonej jednej cebuli, ziela angielskiego i liści laurowych przygotowujemy marynatę, zagotowujemy i studzimy całość.
  2. 2. Mięso myjemy i oczyszczamy z błon i ścięgien, zalewamy marynatą. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2-4 dni.
  3. 3. Wyjmujemy mięso z zalewy, osączamy, oprószamy solą oraz mąką i rumienimy na 5dkg tłuszczu na silnym ogniu.
  4. 4. Przekładamy do rondla z częścią tłuszczu, dolewamy odrobinę wody, cebulę z marynaty i pokrojoną w słomkę włoszczyznę.
  5. 5. Dusimy wszystko pod przykryciem, często obracając mięso.
  6. 6. Pozostałą cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na 2dkg tłuszczu.
  7. 7. Ostudzoną cebulę łączymy z bułką tartą i rozpuszczonym masłem. Doprawiamy solą i pieprzem.
  8. 8. Miękką pieczeń kroimy w cienkie podwójne plastry, nie przecinając ich do końca.
  9. 9. Między dwa plastry nakładamy farsz i zlepiamy je ze sobą.
  10. 10. Układamy mięso w brytfannie i podpiekamy. Doprawiamy zasmażką przygotowaną z mąki i pozostałej ilości tłuszczu.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Śląska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.877