Pieczeń huzarska

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Zrazówka  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Ocet 6%  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń huzarska
  1. 1. Z wody, octu, pokrojonej jednej cebuli, ziela angielskiego i liści laurowych przygotowujemy marynatę, zagotowujemy i studzimy całość.
  2. 2. Mięso myjemy i oczyszczamy z błon i ścięgien, zalewamy marynatą. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2-4 dni.
  3. 3. Wyjmujemy mięso z zalewy, osączamy, oprószamy solą oraz mąką i rumienimy na 5dkg tłuszczu na silnym ogniu.
  4. 4. Przekładamy do rondla z częścią tłuszczu, dolewamy odrobinę wody, cebulę z marynaty i pokrojoną w słomkę włoszczyznę.
  5. 5. Dusimy wszystko pod przykryciem, często obracając mięso.
  6. 6. Pozostałą cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na 2dkg tłuszczu.
  7. 7. Ostudzoną cebulę łączymy z bułką tartą i rozpuszczonym masłem. Doprawiamy solą i pieprzem.
  8. 8. Miękką pieczeń kroimy w cienkie podwójne plastry, nie przecinając ich do końca.
  9. 9. Między dwa plastry nakładamy farsz i zlepiamy je ze sobą.
  10. 10. Układamy mięso w brytfannie i podpiekamy. Doprawiamy zasmażką przygotowaną z mąki i pozostałej ilości tłuszczu.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Śląska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.763