Barszcz czerwony jarski

Barszcz czerwony jarski
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.71
7
Średnia 4.71 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Burak ćwikłowy  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Por  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Kwas buraczany  g  x   kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Barszcz czerwony jarski
  1. 1. Oczyszczone oraz umyte warzywa (bez buraków i cebuli) zalewamy wodą.
    Oczyszczone oraz umyte warzywa (bez buraków i cebuli) zalewamy wodą.
  2. 2. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i zagotowujemy.
  3. 3. Buraki oraz cebulę obieramy i kroimy w plastry.
  4. 4. Zalewamy pokrojone buraki i cebulę częścią przecedzonego wywaru z warzyw, gotujemy przez 10 minut.
  5. 5. Ugotowane buraki z cebulą odstawiamy na 30 minut i odcedzamy wywar.
  6. 6. Łączymy pozostały wywar z warzyw z wywarem z buraków i dodajemy kwas buraczany.
  7. 7. Powstały barszcz doprawiamy do smaku solą, cukrem i pieprzem.
  8. 8. Przed podaniem dekorujemy barszcz opłukanym szczypiorkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia Śląska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.574
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});