Zupa burakowa

Zupa burakowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Sok z buraków  g  x   kcal =  kcal
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Likierowe (Wzmocnione)  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa burakowa
  1. 1. Opłukane i posiekane mięso cielęce wkładamy do garnka. Dolewamy rosół, sok z buraków i białko jaja kurzego. Mieszamy dokładnie i gotujemy na wolnym ogniu 30 minut.
    Opłukane i posiekane mięso cielęce wkładamy do garnka. Dolewamy rosół, sok z buraków i białko jaja kurzego. Mieszamy dokładnie i gotujemy na wolnym ogniu 30 minut.
  2. 2. Dodajemy sok ze świeżo wyciśniętej cytryny i wino, najlepiej typu malaga.
  3. 3. Przecedzamy zupę przez drobne sitko.
  4. 4. Przed podaniem podgrzewamy zupę raz jeszcze. Do dania podajemy pulpety z drobiu lub cielęciny, ugotowane w osolonej wodzie.
  5. 5. Przede podaniem dekorujemy zupę śmietaną i natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.726