Zupa burakowa

Zupa burakowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Sok z buraków  g  x   kcal =  kcal
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Likierowe (Wzmocnione)  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa burakowa
  1. 1. Opłukane i posiekane mięso cielęce wkładamy do garnka. Dolewamy rosół, sok z buraków i białko jaja kurzego. Mieszamy dokładnie i gotujemy na wolnym ogniu 30 minut.
    Opłukane i posiekane mięso cielęce wkładamy do garnka. Dolewamy rosół, sok z buraków i białko jaja kurzego. Mieszamy dokładnie i gotujemy na wolnym ogniu 30 minut.
  2. 2. Dodajemy sok ze świeżo wyciśniętej cytryny i wino, najlepiej typu malaga.
  3. 3. Przecedzamy zupę przez drobne sitko.
  4. 4. Przed podaniem podgrzewamy zupę raz jeszcze. Do dania podajemy pulpety z drobiu lub cielęciny, ugotowane w osolonej wodzie.
  5. 5. Przede podaniem dekorujemy zupę śmietaną i natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd35759 cephalexin 500 buy bentyl nexium prescription
wh0cd974696 buy elimite online clomid albuterol hfa inhaler sildenafil buy proscar online buy ...
wh0cd505223 HCTZ buy cymbalta erythromycin
wh0cd385461 exelon luvox hoodia max plus alesse sinemet
wh0cd182709 seroquel citalopram sildenafil misoprostol online buy innopran elocon
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.683