Bryja

Bryja
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
8
Średnia 4 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Gruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Jabłko  g  x  kcal = 0 kcal
Śliwka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bryja
  1. 1. Umyte i obrane ze skórki owoce kroimy w ćwiartki, zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu.
    Umyte i obrane ze skórki owoce kroimy w ćwiartki, zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu.
  2. 2. Do ugotowanym owoców wlewamy śmietanę zmieszaną z mąką. Całość mieszamy i zagotowujemy.
  3. 3. Doprawiamy cynamonem, cukrem i solą.
  4. 4. Bryję podajemy na gorąco lub na zimno, z młodymi ziemniakami lub chlebem.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.954