Zupa grochowa z wędzonką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
2
Średnia 2 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Boczek wędzony  g  x   kcal =  kcal
Groch łuskowy (żółty)  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa maggi  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa grochowa z wędzonką
  1. 1. Groch płuczemy i moczymy przez noc w wodzie, po czym w tej samej wodzie go gotujemy.
  2. 2. Do ugotowanego grochu dodajemy boczek, czosnek i całość gotujemy pod przykryciem na małym ogniu.
  3. 3. Włoszczyznę dodajemy do wywaru, kiedy mięso będzie na wpół miękkie.
  4. 4. Oddzielnie gotujemy pokrojone w kostkę ziemniaki.
  5. 5. Miękki boczek wyjmujemy z wywaru i kroimy na porcje.
  6. 6. Do wywaru dodajemy ugotowane ziemniaki.
  7. 7. Ze słoniny, cebuli oraz mąki przygotowujemy zasmażkę. Zaprawiamy nią zupę i dodajemy przyprawy.
  8. 8. Do każdej porcji zupy podajemy porcję boczku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia Śląska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.79