Zupa grochowa z wędzonką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
2
Średnia 2 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Boczek wędzony  g  x   kcal =  kcal
Groch łuskowy (żółty)  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa maggi  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa grochowa z wędzonką
  1. 1. Groch płuczemy i moczymy przez noc w wodzie, po czym w tej samej wodzie go gotujemy.
  2. 2. Do ugotowanego grochu dodajemy boczek, czosnek i całość gotujemy pod przykryciem na małym ogniu.
  3. 3. Włoszczyznę dodajemy do wywaru, kiedy mięso będzie na wpół miękkie.
  4. 4. Oddzielnie gotujemy pokrojone w kostkę ziemniaki.
  5. 5. Miękki boczek wyjmujemy z wywaru i kroimy na porcje.
  6. 6. Do wywaru dodajemy ugotowane ziemniaki.
  7. 7. Ze słoniny, cebuli oraz mąki przygotowujemy zasmażkę. Zaprawiamy nią zupę i dodajemy przyprawy.
  8. 8. Do każdej porcji zupy podajemy porcję boczku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia Śląska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.899