Paszteciki z mózgu w naleśnikach

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mózg cielęcy  g  x  kcal = 0 kcal
Ciasto na naleśniki  g  x   kcal =  kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar mięsny  g  x   kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Paszteciki z mózgu w naleśnikach
  1. 1. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe i smażymy naleśniki.
  2. 2. Mózg cielęcy oczyszczamy i gotujemy.
  3. 3. Ugotowany mózg dokładnie rozcieramy, solimy. Dodajemy roztartą cebulę i pieprz.
  4. 4. Grzyby płuczemy, siekamy drobno i smażymy na maśle.
  5. 5. Łączymy wszystko grzybami, dodajemy sok z połowy cytryny i kilka łyżek wywaru mięsnego. Całość ogrzewamy, aby masa zgęstniała. Po przestygnięciu wbijamy do niej żółtko i mieszamy.
  6. 6. Masą smarujemy naleśniki, zwijamy, maczamy w rozmąconym jaju oraz tartej bułce i smażymy na rumiano na maśle.
  7. 7. Przed podaniem kroimy na mniejsze kawałki i posypujemy natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia Wielkopolski i Kujaw
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina grzyby mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.835