Musztarda kremska

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Chrzan  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Miód przaśny  g  x  kcal =  kcal
Ocet 6%  g  x  kcal =  kcal
Mąka gorczyczna jasna  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka gorczyczna ciemna  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Musztarda kremska
  1. 1. Wlewamy do garnka wodę, ocet i wsypujemy cukier. Całość doprowadzamy do wrzenia.
  2. 2. Wsypujemy do miski obydwie mąki i zalewamy je wrzącym wywarem.
  3. 3. Wszystkie składniki ucieramy aż otrzymamy jednolitą, gładką masę.
  4. 4. Dodajemy starty chrzan oraz oliwę i sól.
  5. 5. Ponownie przez chwilę ucieramy, po czym przecedzamy przez sito.
  6. 6. Ostudzoną musztardę umieszczamy w słoikach i dokładnie zakręcamy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: powyżej 12
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.714