Zupa z kapusty włoskiej - parzybroda, fuzlapy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
3
Średnia 5 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta włoska  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Gorczyca  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa z kapusty włoskiej - parzybroda, fuzlapy
  1. 1. Mięso myjemy, kroimy w kostkę. Zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości razem z grzybami i przyprawami.
  2. 2. Kapustę, włoszczyznę i ziemniaki oczyszczamy, kroimy na drobne kawałki. Zalewamy przecedzonym wywarem mięsnym i gotujemy przez ok. 40 minut.
  3. 3. Do miękkich warzyw dodajemy mięso, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  4. 4. Zupę podajemy z chlebem razowym.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia Wielkopolski i Kujaw
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd251709 Clindamycin
wh0cd152067 diclofenac by mail order
Omijać z daleka. Sprzedają stare ciasta. Już kilka razy nabralismy się.
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.161