Zupa z młodej pokrzywy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
8
Średnia 3 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pokrzywa  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa z młodej pokrzywy
  1. 1. Oczyszczone mięso zalewamy zimną wodą i przyrządzamy wywar, po czym mięso wyjmujemy.
  2. 2. Włoszczyznę obieramy i gotujemy w wywarze z mięsa.
  3. 3. Pokrzywę przebieramy, myjemy i wrzucamy na wrzącą osoloną wodę. Gotujemy dwa razy, po czym przelewamy na sito.
  4. 4. Pokrzywę odciskamy dobrze z wody i dokładnie siekamy.
  5. 5. Na maśle podsmażamy drobno posiekaną cebulę.
  6. 6. Pokrzywę dodajemy do cebuli i dusimy całość pod przykryciem przez 10-20 minut.
  7. 7. Z mąki i łyżki masła przyrządzamy zasmażkę. Rozprowadzamy ją wcześniej przygotowanym wywarem mięsno-warzywnym i łączymy z uduszoną pokrzywą.
  8. 8. Całość zagotowujemy, dodajemy śmietanę i pokrojone w małe kawałki ugotowane mięso. Doprawiamy solą i odrobiną cukru.
  9. 9. Zupę podajemy z posiekaną zieleniną.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Wielkopolski i Kujaw
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie
Sezon: Wiosna, Lato,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.257