Zupa z młodej pokrzywy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
8
Średnia 3 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pokrzywa  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa z młodej pokrzywy
  1. 1. Oczyszczone mięso zalewamy zimną wodą i przyrządzamy wywar, po czym mięso wyjmujemy.
  2. 2. Włoszczyznę obieramy i gotujemy w wywarze z mięsa.
  3. 3. Pokrzywę przebieramy, myjemy i wrzucamy na wrzącą osoloną wodę. Gotujemy dwa razy, po czym przelewamy na sito.
  4. 4. Pokrzywę odciskamy dobrze z wody i dokładnie siekamy.
  5. 5. Na maśle podsmażamy drobno posiekaną cebulę.
  6. 6. Pokrzywę dodajemy do cebuli i dusimy całość pod przykryciem przez 10-20 minut.
  7. 7. Z mąki i łyżki masła przyrządzamy zasmażkę. Rozprowadzamy ją wcześniej przygotowanym wywarem mięsno-warzywnym i łączymy z uduszoną pokrzywą.
  8. 8. Całość zagotowujemy, dodajemy śmietanę i pokrojone w małe kawałki ugotowane mięso. Doprawiamy solą i odrobiną cukru.
  9. 9. Zupę podajemy z posiekaną zieleniną.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Wielkopolski i Kujaw
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie
Sezon: Wiosna, Lato,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd35759 cephalexin 500 buy bentyl nexium prescription
wh0cd974696 buy elimite online clomid albuterol hfa inhaler sildenafil buy proscar online buy ...
wh0cd505223 HCTZ buy cymbalta erythromycin
wh0cd385461 exelon luvox hoodia max plus alesse sinemet
wh0cd182709 seroquel citalopram sildenafil misoprostol online buy innopran elocon
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.845